Temmuz 2019'da hamile bir kadının aracına saldıran baklavacı Hasan ve Hüseyin Sel'e 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

İstanbul Pendik’te 6 Temmuz 2019’da hamile bir kadının bulunduğu araca saldıran Hasan ve Hüseyin Sel “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis çarptırıldı.

Karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Hasan ve Hüseyin Sel katılmadı. Sanıkların avukatı Devrim Dinç müvekkillerinin “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçunu işlemediklerini savundu.

Müşteki Yunus Emre Bahçıvan ise, “34 saniyelik bir süre çok basit görünüyor. Biz bu araçtan çıkmış olsaydık canımıza kastedilecekti. Bu meşrulaştırılmaya, normal gösterilmeye çalışılıyor. Bu hususu kabul etmiyoruz. O zaman 1 dakikanın altında hürriyete kastedecek suçlar normal görünecektir. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Mahkeme, Hasan ve Hüseyin Sel‘i “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Hüseyin Sel‘in, “ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması” suçundan 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi ve ceza sanığın daha önce sabıkasının bulunmaması nedeniyle ertelendi. Diğer sanık Hasan Sel‘in ise aynı suçtan aldığı 10 ay hapis cezasında hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Sanıklar hakkında, “mala zarar verme” suçundan istenen cezanın, aracın kiralandığı firmanın şikayetinden vazgeçmesi üzerine düşürülmesine de karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Pendik ilçesinde D-100 karayolunda, kendilerine yol vermediklerini iddia ettikleri bir otomobilin önünü kesen iki saldırgan, içinde hamile bir kadınında bulunduğu araca saldırdı.

Saldırganların daha sonra ünlü Seydioğlu baklavacılarının sahibi oldukları anlaşılmış, saldırı görüntüleri sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.