Halkın Hukuk Bürosu, emniyetin elinde bir infaz listesi olduğunu, birçok muhalifin öldürüleceğini öne sürdü. Bir açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu, İstanbul’da polislerce öldürülen Günay Özarslan’ı hatırlatarak “Aranan teröristler” ismiyle bir liste oluşturulduğunu ve sivil vatandaşların hedef alınacağını iddia etti.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde yaşanan adı konulmamış sıkıyönetim ve OHAL hali, kitlesel gözaltılar, işkence ve infazlar Çiller-Güreş ikilisinin simge isimleri haline geldiği 90’lı yılların halka karşı açık savaş politikasının yeniden etkili biçimde uygulanmaya devam edeceğini göstermektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bu bir başlangıçtır, ilk adımdır, her türlü tedbiri kararlılıkla uygulayacağız' şeklindeki açıklaması da bunun işaretidir

Günay ÖZARSLAN isimli müvekkilimizin 24 Temmuz günü İstanbul Bağcılar’da kaldığı evde polislerce infaz edilmiş, bu açık infaz 'çatışma çıktı', 'canlı bomba olarak aranıyordu' vb. yalanlarla gizlenmeye çalışılmıştı. Ancak gerçeğin böyle olmadığı, Günay’ın yalnızca 'size teslim olmayacağım' dediği için infaz edildiği soruşturma dosyasındaki tutanaklara bile yansımıştı. Ve bugün herkes Günay ÖZARSLAN’ın öldürülmesinin bir infaz olduğunu biliyor.

"POLİS GAZİ’DE OTURANLARDAN İNFAZ LİSTESİ YAYINLADI"

Şimdi de Gazi mahallesinde ikamet eden, sıradan-günlük yaşamlarına devam eden, haklarındaki adli kontrol kararı nedeniyle düzenli olarak karakola giderek imza veren, hatta birisi daha geçen hafta gözaltına alınıp bırakılmış olan müvekkillerimizin adlarının ve fotoğraflarının yer aldığı bir infaz listesi yayınlandı. 'Bomba yüklü ve silahlı şüpheli araç plakaları' başlığıyla bazı araç plakalarının ve 'Aranan teröristler' başlığıyla müvekkillerimizin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı bu liste bir haftadır İstanbul’un değişik yerlerinde, AVM’lerde, metro, metrobüs ve otobüs duraklarında teşhir ediliyor. Bu listenin yayınlanması ve İstanbul genelinde resmi polislerce tüm AVM’lere, metro, metrobüs ve otobüs duraklarına asılmaya devam edilmesi müvekkillerimize yönelik yeni bir infaz hazırlığının göstergesidir. Müvekkillerimiz aranan kişiler değildir. Bu kocaman bir yalandır. Haklarında verilmiş hiçbir arama kararı yoktur. Aranan kişiler olarak teşhir edilen müvekkillerimizden Volkan PAMUK, Gazi Mahallesinde ikamet etmekte olup hakkında verilen adli kontrol kararı nedeniyle düzenli olarak karakola gidip imza vermektedir. İlker ALTUNDAL ise 15 Temmuz 2015 günü gözaltına alınıp adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. İsimleri ve fotoğraflarıyla birlikte teşhir edilen diğer müvekkillerimiz hakkında da herhangi bir arama/yakalama kararı yoktur. Yani polis yine yalan söylemekte, dahası suç işlemekte, müvekkillerimize yönelik infaz hazırlığı yapmaktadır."

(İleri Haber / Foto: @HalknHukuk)