15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’li gruplar tarafından oluşturulduğu iddia edilen silahlı grup ‘Halk Özel Harekatı’nın genel başkanı Fatih Kaya, bir yılda 22 ilde 7 bin üyeye ulaştıklarını iddia etti.

16 Temmuz’da Trabzon’da çadır kurduklarını söyleyen Kaya, 30 Kasım 2016’da dernek kurduklarını söyledi.

Kaya, “İstanbul, Ankara başta olmak üzere 22 ilde şubemiz açıldı. 7 binin üzerinde üyemiz var. İçimize sızmak isteyen çok FETÖ’cü var. Beş ay öncesine kadar 121 şubemiz vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı kapattık. Devletten yardım almıyoruz” iddiasında bulundu.

“Devletimiz, askerimiz, polisimiz her şeye hâkim. Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız” ifadelerini kullanan Kaya, “Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmeyi herkes ister, ben de bu ülkenin evladı olarak çektirdim. Cumhurbaşkanımıza ‘biz böyle bir oluşumdayız’ demeye, anlatmaya gittim” dedi.

Kamu görevlisi olduğunu söyleyen Kaya, HÖH yazan arabaların kendilerinin olmadığını öne sürdü.

Kaya, “Kamu görevlisiyim. 6 ay ücretsiz izne ayrılıp Suriye’ye gittim. Türkmenlere yardım ettim. Oraya giden o atmosferde hücum yeleğiyle öyle poz verir. Her tarafta HÖH yazan arabalar var. Bunların bizimle ilgisi yok. Davalar açtık” diye konuştu.

“Silahlanmaya gerek görmeyiz çünkü devletimiz her şeye vakıftır” ifadeleri ile silahlandıkları iddialarını kabul etmeyen Kaya, “Gezi benzeri olayı basmak için sokağa çıkmayız, devletin askeri-polisi var. 15 Temmuz gibi devletin emiri mümini talimat vermediği sürece sokağa çıkmayız. Meclis’i niye benimle meşgul ediyorlar?” diye sordu.

Kaynak: Hürriyet