İstanbul Beyoğlu'nda yaşanan olayda, 41 yaşındaki kadın, bindiği otobüsün şoföründen kendisine güzergah konusunda yardımcı olmasını istedikten sonra şoförün cinsel saldırısına uğradı.

Otobüs şoförü F.Y., genç kadına yardımcı olacağını söyleyerek güzergahına devam etti. Bir süre sonra otobüste yolcu olarak Z.K., ve başka bir kadın kaldı. Otobüs şoförü bir süre sonra son durağa gelindiğini söyleyerek araçta bulunan diğer müşteriyi de indirerek Z.K., ile yalnız kaldı. Bu sırada şoför F.Y., araçtan inmek isteyen Z.K.'ya kendisini istediği yere yakın bir alanda indireceğini söyleyerek kalmasını sağladı.

Otobüsü tekrar hareket ettiren şoför, bir süre ilerledikten sonra otobüsü Taksim tünel son durağına yakın bir tenhada durdurarak ışıkları kapattı. Genç kadının yanına gelen şoför, "Korkma sana yardımcı olacağım" diyerek özel sorular sormaya başladı, yüzündeki maskeyi indirmeye çalıştı ve cinsel tacizde bulundu.

'SİZİN FİYATINIZ 100 LİRA' 

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, kadın yaşadıkları karşısında bağırmaya başlayınca öfkelenen otobüs şoförü, "Neden bağırıyorsun o..., sizin fiyatınız 100 lira, seninle birlikte olup paranı vereceğim" ifadeleriyle sözlü saldırıda da bulundu. 

'ARACI SİGARA İÇMEK İÇİN DURDURDUM'

Mağdur kadın başından geçenleri eşine anlatınca ikili karakola giderek otobüs şoföründen şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan F.Y., genç kadının otobüse bindiğinde iki kez farklı güzergaha gideceğini söylediğini bu nedenle son durağa gitmeden araçta sigara içmek için durduğunu ve ışıkları kapattığını ve tacizde bulunmadığını anlattı.

20.5 YIL HAPSİ İSTENİYOR 

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda F.Y.'nin sevk ve idaresindeki otobüste yolcu olarak aldığı genç kadını ikna ve hile yoluyla güzergah dışı otobüste alıkoyarak cinsel saldırıda bulunduğunu ifade ederek iddianame düzenledi. 'Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Basit Cinsel Saldırı' suçları kapsamında 20.5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.