Dün gece, Nurtepe'de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için çalışma yürüten HDP üyeleri, Halk Cephesi tarafından engellenmek istenmiş, bunun üzerine çatışmalar çıkmıştı. Halk Cephesi, halkinsesi.tv adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "Ateşli, yanıcı, patlayıcı silahları sola ve halka çevirenler bizden değildir. Bizim silahımız yalnızca torbacılara, çetelere, katillere yani halk düşmanlarına dönüktür," dedi.

İlgili açıklamada;

"Bizim tarihimiz tertemizdir. Tahriklere, yaralı arkadaşlarımızın üzüntüsüne kapılıp bu tarihi kirletmeye kimsenin hakkı yoktur.

Hiçbir cepheli kendini savunmanın dışında sola veya halka fiziki bir saldırıda bulunamaz.

Ateşli, yanıcı, patlayıcı silahları sola ve halka çevirenler bizden değildir. Bizim silahımız yalnızca torbacılara, çetelere, katillere yani halk düşmanlarına dönüktür.

Sosyal medya denen kirli ortamda bizim adımıza yapılan çetevari, argo ve küfürlü söylemlerin sahipleri bizden değildir. halkınsesi.tv dışında hiçbir sitede yer alan açıklama bize ait değildir.

Biz başka siyasetler gibi "kitlemizi tutamıyoruz" edebiyatına sarılacak bir hareket değiliz. Herkesi bu sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz." denildi.