Rojava'da hayatını kaybeden MLKP'li Halil Aksakal memleketi Hatay'da toprağa verildi. HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ katıldığı cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazede Halil Aksakal'ın annesi Semiha ve babası Mehmet Aksakal'ı Gezi direnişi sırasında hayatlarını kaybeden Hataylı Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan yalnız bırakmadı.

Rojava'da IŞİD'e yönelik başlatılan 'Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi' operasyonu sırasında 18 Haziran'da Sulok'ta mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren MLKP'li Halil Aksakal, Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Harbiye mahallesinde toprağa verildi.

Sloganlar eşliğinde evine getirilen Aksakal için dua edildi.

Cenazeye ayrıca SP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP ve ESP PM ve MYK üyeleri ile Partizan, Kaldıraç, Mücadele Birliği ve SYKP üyelerinin de aralarında olduğu kişiler katıldı.

YÜKSEKDAĞ: HALİL'İN MÜCADELESİ MÜCADELEMİZDİR

Cenazeye katılan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ise Anne Semiha Aksakal'ı teselli ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halil'i yağmur ve güneşle uğurluyoruz" diyerek sözlerine başladı ve ekledi: "Bu toprakların gençleri, zulme teslim olmayan, yurdunu, özgürlüğünü, TOMA'lara teslim etmeyen gençlerimiz bu toprakların yağmuru ve güneşidir. Yağmuru kimse durduramaz, güneşimizi kimse karartamaz."

Halil Aksakal'ın bıraktığı direniş mirasını bütün bölge halklarının artık daha iyi anladığını söyleyen Yüksekdağ, "Ölümsüzlüğe uğurladığımız Halil kardeşlerimiz, insanlığın ve bölge halklarının düşmanı olan barbarlık ordusuna karşı büyük insanlığın erdemini kuşandı. IŞİD'e karşı verilen mücadelenin en kararlı savunucularından biri oldu" dedi.

Yüksekdağ, Halil Aksakal'ın aynı zamanda halkın onur ve özgülük mücadelesine dönüşen Gezi Direnişi'ni tamamına erdirmek için Rojava'daki büyük hamle içinde yer aldığını söyledi.

"PYD güçlerinin ilerlemesinden IŞİD çetelerini yenilgiye uğratmasından en çok AKP rahatsız oldu" diyen Yüksekdağ, bölge halklarının tek güvencesinin Halil Aksakal'ın da içinde yer aldığı büyük direnişin mutlak zafer kazanması olduğunu söyledi. Yüksekdağ, "İşte o zaman Antakya'yı da tehdit edemeyecekler. Halil kardeşimiz Til Abyad harekatı içindeyken şehit düştü. Bir hafta sonra Kobanê'ye saldırı düzenlediler. Onlarca insanı katlettiler. Siyasi iktidar terörist arıyorsa çok uzağa bakmasın. IŞİD çetelerini kimin beslediğini görmek için aynaya baksın" şeklinde konuştu.

Yüksekdağ, Halil Aksakal'ın bedenin bulunduğu tabutu göstererek, "Bu cenaze Rojava davasının Ortadoğu'daki büyük insanlık davasının Hatay'ın da davası olduğunun kanıtıdır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Halil Aksakal'ı yakından tanıdığını ve bir dönem birlikte çalıştıklarını hatırlattı ve şunları söyledi: "Halil, Hatay'ın yiğit bir evladı olarak sadece anılarımızda olmayacak, omuz başımızda, kararlı adımlarımızda olacak. Onun anısı etrafında buluşan bizler, başlattığı işi bitirme sorumluluğunu üstlendik. Onun davası özgür Ortadoğu davasıdır. İşte bu davanın zaferle taçlanacağı günler yakındır. Gözyaşı dökmeye devam edeceğiz, ancak yüreğimizde gözyaşından daha fazla ışık ve güç olacak. Mücadelesi mücadelemizdir."