Suriye'nin Halep kentinde, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı gruplar ile Beşar Esad güçleri arasında 29 Mart günü Bustan Paşa Mahallesi ile Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şexmeqsud mahallesinde başlayan çatışmalar devam ediyor.

ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLDÜ

ANF'de yer alan haberlere göre, çatışmaların başlamasından bu yana Şexmeqsud mahallesine 60’tan fazla top düştü. Esad güçleri tarafından yapılan top saldırısı sonucu 29 Mart günü 4’ü çocuk 10 kişi ölürken, bugüne kadar toplam ölü sayısı 14’e, yaralı sayısı ise 72’ye yükseldi.

Ayrıca dün, Esad'a bağlı güçlerin, Şexmeqsud mahallesinde YPG kontrol noktasına da saldırı düzenlediği ve saldırılar sonucunda çıkan çatışmada 7 kişinin öldüğü de gelen bilgiler arasında.

GÖÇ BAŞLADI

Haberlere göre, çatışmaların sürdüğü mahallelerdeki halk ise Afrin ve Kobani kentlerine doğru göç etmeye başladı. Araçları olan yüzlerce kişi göç ederken, çatışma ve top saldırılarının devam etmesi nedeniyle birçok kişi de göçe hazırlanıyor.

ÖSO KÜRT GENÇLERİNİ TUTUKLUYOR İDDİASI

Bu arada, göç yolu üzerinde bulunan Esekeni el Şebabi Mahallesi’nde kontrol noktası kuran Özgür Suriye ordusunun, çatışmalar nedeniyle göç eden Kürt gençlerini tutukladıkları da söyleniyor. Tutuklamaların ‘Suriye askerleridirler’ iddiasıyla yapıldığı belirtiliyor.

İLÇE VE KÖYLERDE DE BOMBALAMALAR VAR

Öte yandan, Halep’in çevre ilçe ve köylerinin de bombalandığı bildirildi. Halep’in Heritan ilçesinde bir top bombasının isabet alması sonucu 20’den fazla kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. El Sifire ilçesinde ise muhalif gruplar ile rejim güçleri arasında çatışma çıktığı, buradaki çatışmanın da hala devam ettiği öğrenildi. Yine Halep havaalanı çevresinde de yoğun çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında.