Van, Hakkari ve Diyarbakır'da sabah saatlerinde HDP ve DBP yöneticilerine eş zamanlı ev baskınları yapıldı.

Ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Van Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binası ise zırhlı araçlarla ablukaya alınarak kimse yaklaştırılmıyor. Parti binasında aramalar devam ediyor.

ÇALDIRAN

Çaldıran’da sabah saatlerinde özel hareket timleri tarafından eş zamanlı yapılan ev baskınlarında DBP İlçe Eş Başkanları Şirvan Şahin ile Mehmet Nasır Ürgen ve Mustafa Kaya, Mahmut Salazer isimli DBP ilçe yöneticileri gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi belirtilmezken DBP ve HDP ilçe binasında ise aramlar yapılmakta.

ÇATAK

Çatak’ta ise yapılan ev baskınlarında HDP İlçe Eş Başkanları Şükür Yavuz ile Sevgi Eraslan ve DBP İlçe Eş Başkanı Medeni Özer gözaltına alındı.
Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken gözaltına alınanlar ise Van ve ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖZALP

Özalp’ta yapılan ev baskınlarında HDP İlçe Eş Başkanları Recep Ceylancı, Sema Çaygeç ve DBP İlçe Eş Başkanı Aslı Kaymaz gözaltına alındı. Evlerde aramalar devam ederken gözaltına alınanların ise Van merkeze getirileceği belirtildi. İl ve ilçelerde aramalar devam ederken gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

GÜRPINAR

Gürpınar HDP İlçe Eş Başkanı Necat Tanış ve DBP ilçe Eş Başkanı Seyoş Alas, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Öte yandan DBP ilçe binasına baskın yapan polisler, binanın kapısını kırarak içeride arama yaptı. DBP İl Eş Başkanı gözaltına alındı DBP il binasında yapılan baskının ardından parti binasına gelen DBP İl Eş Başkanı Murat Sarısaç'da polisler tarafından il binası yakınlarında durdurularak gözaltına alındı. Sarısaç'ın gözaltı gerekçesi ise belirtilmedi.

DİYARBAKIR HPD İL BİNASINA BASKIN

Diyarbakır'da HDP il binası da özel hareket timleri tarafından baskın düzenlendi. Parti binasının kapılarını kırarak giren polislerin arama işlemleri devam ediyor.

BİSMİL

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde dün evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan DBP Bismil İlçe Eş Başkanı Gurbet Yalçınkaya ve HDP Bismil İlçe Eş Başkanı Habip Akıncı'nın ardından bu sabah erken saatlerde DBP Bismil İlçe Eş Başkanı Mehmet Onat'ın evine polisler baskın düzenledi.

Yapılan arama ardından gözaltına alınan Onat, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. Onat, dün ilçelerinde ve Diyarbakır genelinde yapılan operasyonları kınamak amacıyla DBP Bismil İlçe Örgütü binasında düzenlenen basın toplantısında basın açıklamasını okumuştu ve operasyonlara tepki göstermişti.

ERGANİ

HDP Ergani İlçe Eş Başkanı Şafak Tuncer ve DBP İlçe Eş Başkanı Sultan Karaoğlan da gözaltına alındı. Gözaltına alınan eş başkanların evlerinde arama da yapıldı. HDP eski İlçe EşBaşkanı Ahmet Kınık da dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

HAKKARİ

Hakkari kent merkezinde polisin yaptığı ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, HDP Merkez ilçe Eş Başkanı Asım Özcan, DBP İl Yöneticisi Hakan Abi, Belediye Meclis üyesi Behcet Kanat, Fersat Heydeli, Ekrem Temeş ve Şaban Oğuz gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubesine götürüldü.

ŞEMDİNLİ

Şemdinli’de birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda HDP İlçe Başkanı Cabbar Taş, HDP yöneticisi Şükrü Oğul ile HDP çalışanı ve hasta olduğu öğrenilen Ahmet Yücel'in gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen kişiler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

(Kaynak: DİHA)