Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ne karadan ve havadan yapılan operasyonların tamamlanmasının ardından öldürülen 24 PKK'linin cesedi incelenmek üzere geçen hafta Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

İHD Hakkari Şubesine başvuran aileler bölgede başka öldürülen PKK'lilerin daha olduğunu belirterek, BDP'li milletvekilleri ile birlikte Kazan Vadisi'nde evlatlarının cesedini aramaya başlamıştı.

Önceki gün yapılan aramalarda 4 ceset bulunurken, dün de vatandaşlar ve çevredeki köylüler tarafından yapılan aramalarda 9 ceset bulundu.

Hakkari'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi'nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülenlerin cesetleri Hakkari Valiliği'nden alınan izin üzerine aileleri ve köylüler tarafından aranmaya devam ediyor.

3 gün önce BDP'li miletvekillerinin de katıldığı aramalarda biri kadın 4 kişinin cesedi bulunarak Çukurca İlçesi'ne getirilirken, dün yine köylüler ve PKK’lilerin aileleri tarafından yapılan aramalarda biri kadın 9 kişinin daha cesedi bulundu.

Kayalıklar arasında bulunan PKK'lilerin cesetleri köylüler tarafından otopsi yapılmak üzere Çukurca İlçesi'ne götürülüp savcılığa teslim edildi. Köylüler ve aileler bölgede hala PKK'li cesedi olabileceğini belirterek aramalarını sürdüreceklerini söylediler.

Son olarak ölü bulunan 9 kişi ile birlikte şu ana kadar bölgedeki operasyonda öldürülenlerin sayısı 37 oldu.