Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Şafak Pavey'le ilgili son günlerde ortaya atılan iddialara köşesinden yanıt verdi. Pavey'in geçirdiği kazayı hatırlatan Hakan, "o talihsiz kaza bir meçhul değildir" dedi ve kazaya ilişkin bilgi almak isteyenlerin Pabey'in annesi Ayşe Önal'ın yazdığı kitabı okumalarını önerdi.

Hakan ayrıca, Pavey'in annesi Önal'ın "başörtüsü savunuculuğu yapmanın süper riskli olduğu günlerde başörtüsü özgürlüğüne tam destek verdiğini" belirterek, Pavey'in de onun mektebinden geçtiğini söyledi.

İşte Hakan'ın 'Meraklısı için Şafak Pavey' başlıklı o yazısı:

GEÇİRDİĞİ o talihsiz tren kazası bir meçhul değildir Şafak Pavey'in. Şafak Pavey'in gazeteci annesi Ayşe Önal, o elim kazanın tüm ayrıntılarını anlattığı bir kitapla yayınladı. Hem de yıllar önce… "13 Numaralı Peron" adlı o kitabı bir yerden bulup okuyun…

Ağlamadan okuyamazsınız… Tabii siyaset, tarafgirlik, muktedirlere yaranma hissi falan vicdanlarınızı köreltmediyse…

Ayşe Önal, bugünkü gibi başörtüsü savunuculuğu yapmanın prim yapmadığı, hatta başörtüsü savunuculuğu yapmanın süper riskli olduğu günlerde başörtüsü özgürlüğüne tam destek vermiş bir gazetecidir. Bu yüzden itip kalkılmıştır, dışlanmıştır.

Şafak Pavey, Ayşe Önal mektebinde yetişmiştir. Başörtüsü konusunda özgürlükçü tavır koyar. Ondan asla "Başörtüsü yasak olsun" cümlesi çıkmaz.

Hem Şafak Pavey, hem de Ayşe Önal bugün AK Parti'nin ileri gelenlerinin yakından tanıdığı isimlerdir… Çünkü onlar, en zor günlerinden AK Parti'nin ileri gelenlerinin yanlarında oldular…

Bugünün AK Parti'sinin etrafından bir şeyler kapmak için kümelenenlerin onları anlaması mümkün değildir.

Bugün Şafak Pabey'e bel altından girişenler, AK Parti'nin ileri gelenlerine Şafak Pavey'i ve annesi Ayşe Önal'ı bir sorsunlar. Ayşe Önal'ı da, Şafak Pavey'i de en iyi onlar anlatabilir.

Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki yazısının tamamını okumak için tıklayınız.