AKP ile cemaat arasındaki kavga devam ederken, Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir tarafından çok önemli bir iddia ortaya atılmıştı. Demir, Hürriyet'teki yazısında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da görüştüklerini öne sürmüş ve bu iddianın cemaatin önemli isimleri tarafından da seslendirildiğini söylemişti.

TALİMAT BİZZAT ERDOĞAN'DAN

Görüşmenin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştiğini yazan Demir, "Yoğun gündemde arada kaynadı ama oldukça önemli bir başlıktı. Çünkü hükümet ile Gülen cemaati arasında mevcut savaşa giden yolda gerginliğin fitili MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 2012 Şubat'ında PKK ile Oslo görüşmeleri ve KCK ekseninde şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla ateşlenmişti" ifadelerini kullandı.

Demir, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Peki öyleyse bu görüşme neden olmuştu? Konuyu araştırdım. Evet, görüşme Amerika'da gerçekleşmiş. Ama tamamen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı dahilinde. Görüşmede de Hakan Fidan tarafından devletin pozisyonu anlatılmış. Süreçte yaşanan rahatsızlıklar ifade edilmiş. Gülen de kendilerine yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu söylemiş. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da geçen sene Gülen ile bir araya gelmişti.”

"HAKAN FİDAN FETHULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜ"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca da, STV'de katıldığı programda, kamuoyuna açıklanan Gülen-Arınç görüşmesine ek olarak, MİT Müsteşarı Fidan'ın da Pensilvanya'ya gittiğini söylemişti.

Karaca, şöyle demişti: "16 Mayıs’tan sonraki tarihte Hocaefendi ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan görüştü. Yüz yüze Pensilvanya’da görüştü”.

HAKAN FİDAN İLE GÜLEN NE GÖRÜŞTÜ?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmenin ayrıntılarını Ak Parti hükümetine yakın Yeni Şafak yazdı. Fidan'ın, Gülen'i 'Hukukun dışına çıkmayın. Cemaat olun, örgüt olmaktan çıkın. Devlete şerik olamazsınız' diyerek uyardığı iddia edildi.

İddiaya göre MİT Müsteşarı Fidan, Gülen'le görüşmek için ABD'ye gitti. Gülen'in Pensilvanya'da ikamet ettiği konutta gerçekleşen görüşmede, Fidan, muhatabına çok önemli uyarılarda bulundu.

ASIL İŞİNİZ İRŞAD OLMALI

Yeni Şafak’a göre devlet içindeki cemaat yapılanmasını hatırlatarak Gülen'e 'Devletin kodlarıyla oynama' diyen Fidan, hukukun dışına çıkılması halinde bundan herkesin zarar göreceğini bildirdi.

'Devlet içinde kalacaksanız devlet geleneğini çiğnemeyin, hukukun dışına çıkmayın, dar zümre çıkarı için devletin kodları ile oynamayın. Bu herkese zarar verir' ifadelerini kullanan MİT Müsteşarı, cemaatin yeniden asli vazifesine dönmesi için de Gülen'e telkinde bulundu.

'Cemaatin örgüt haline dönüştüğünü' anlatan Hakan Fidan, Fethullah Gülen'e şunları söyledi: 'Cemaat olun, örgüt olmaktan çıkın. Türkiye'de din ve devlet işleri normale döndükçe devlet içindeki pozisyonunuzu bırakmanız lazım. Devlete şerik olamazsınız, daha meşru bir konuma geçin, irşad faaliyetlerine yoğunlaşın, koşullar değişti. Böyle devam ederseniz felakete sürüklenirsiniz.'

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesinde, alınan bilgilere göre, devlet içinde Gülen hareketine bağlı grubun imza attığı bazı operasyonlar ve sayısı yüzbinleri bulan yasadışı dinlemelerin konuşulduğu iddia edildi.