ABD'de 32 ay hapis yattıktan sonra tahliye olan ve sınır dışı edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a geldi. 

19 Temmuz'da tahliye edilen Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından THY'nin New York - İstanbul seferini yapan uçağına bindi. Atilla'nın içinde olduğu uçak, saat 11.30 sıralarında İstanbul'a indi. Atilla'ya Halk Bankası Genel Müdür Danışmanı Levent Nihat Güleç de eşlik etti.

ALBAYRAK: ÇOK GÜZEL BİR GÜN

Hakan Atilla'yı İstanbul'a gelişinde ailesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşıladı.

Karşılama sonrası kısa bir açıklama yapan Albayrak, "Çok güzel bir gün oldu. Bu ülkenin bireyi olmaktan gurur duyuyorum. Kısa bir tatil yapacak daha sonra tekrar konuşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Atilla ile telefonda görüştü. 

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve 32 ay hapis cezasını tamamlayan Hakan Atilla, 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti. 

'HAKAN ATİLLA GÜNAH KEÇİSİYDİ'

CHP eski milletvekili Erdal Aksünger, ARTI TV'de yayınlanan Haber Aktüel programına telefonla katıldı. Hakan Atilla'nın Türkiye'ye geri dönmesine ilişkin şu yorumlarda bulundu.

Aksünger "Hakan Atilla günah keçisiydi, orada bir emir komuta zinciri içerisindeydi. Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan'ın dayatmaları sonucunda evet demek zorunda kalmıştır.Neden Hakan Atilla'yı ABD'ye bile bile gönderdi sorusu önemli. Zira Hakan Atilla  baş aktör değil. Zafer Çağlayan'ın, Süleyman Aslan'ın Halkbankası'yla ilgili olan bütün diyaloglarını o dönemde ifşa etmiştik. Hakim Brunsen, Hakan Atilla'nın asıl adamlardan biri olduğuna zaten hiç inanmamıştı" dedi.