Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı sonrası “Reyhanlı'da Neo-Nazi Dehşeti” sözleri için özür diledi.

'LİNÇ' İDDİALARINA AÇIKLAMA

Hakan Albayrak, Star gazetesinde “’MHP’liler cinayet işledi’ demedim” başlığıyla yayımlanan yazısında, 'linç' iddiasına ilişkin olarak, "Asla öyle bir iddiam yok ve olamaz. En az bir Suriyelinin linç edildiğini -bir doktorun gayri resmi beyanına istinaden- iddia ettim, fakat o linçin nerede ve tam olarak kimler tarafından gerçekleştirildiğine dair bir şey söylemedim. Söylemem mümkün de değil, çünkü bilmiyorum," savunusunu yaptı.

MHP'DEN DE ÖZÜR DİLEDİ

"Gerek televizyondaki konuşmalarımda ve gerekse gazetedeki yazımda maksadını aşan ifadeler oldu, evet. Bunlar için Reyhanlı halkından, MHP camiasından ve bütün Türkiye’den özür dilerim," diyen Albayrak, bir kişinin, kendisi için “gazeteci mi, Özgür Suriye Ordusu militanı mı, müfettiş mi” olduğunu sorması üzerine de “üçü de” diye cevap verdi.

"TEK TESELLİM..."

Albayrak şunları söyledi:

"'Esed rejiminin cinayetlerini konuşacağımız yerde neler konuşuyoruz' diyerek giriştiğim bir işte ben de hedefin saptırılmasına katkıda bulundum maalesef.

Tek tesellim, konuşmalarımın ve yazımın Reyhanlı’da Suriyeli mültecilere yönelik yeni saldırıların gerçekleşmesini önlemeye katkıda bulunduğu ihtimali."

Albayrak, yazısında son söz olarak ise "Selamun aleykum Reyhanlı," ifadesini kullandı.