Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacıbektaş Veli Dergahı’nın bahçesine sabah saatlerinde kepçe girdi. Dergahın bahçesine abdesthane yapılacağı iddiaları gündeme gelirken, Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu, “Biz bütün inançlara saygılıyız bizim ibadet merkezimize de saygılı olmalarını bekleriz” dedi. 

‘AMAÇ PROVOKASYON YARATMAK’

PİRHA’da yer alan habere göre, kepçeyle birlikte dergaha giren bir görevli, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir ihale kapsamında bahçeye girildiğini söyledi. Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Danışma Kurulu Başkanı Recai Aksu duruma tepki gösterdi.

Aksu, “Ateşle oynuyorlar. Dergahımıza sahip çıktık. Dergahın içinde bulunan ve 1834’te 2’nci Mahmut döneminde yapılan camide namaz kılmak isteyenlerin abdest alması için abdesthane yapılacaktı.

Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneğimizin girişimi ile bunu engelledik. Biz camiye de kiliseye de bütün inanç merkezlerine saygılıyız. Bizim ibadet merkezimize de saygılı olmalarını isteriz. Ateşle oynuyorlar. Aklınızı başınıza alın, provokasyon yapıyorsunuz” diye konuştu.

Bahçeye giren kepçe, tepkiler üzerine dergahtan çıkarıldı. Kepçenin açtığı çukur ise dernek yetkilileri tarafından getirilen toprakla kapatıldı.