Hacettepe Üniversitesi'nde sol görüşlü öğrenciler ve sendikalı akademisyenlerin isim isim, görüntüler ve ayrıntılı bilgilerle dosyalar halinde fişlendiği ortaya çıktı.

Öğrenci ve kademisyenleri fişleme belgelerinde dosya dosya ayrılmış, üstlerinde ise hangi örgütte yer aldıkları yazılmış.

Fişleme belgelerinde ''Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde faaliyet gösteren sol gruplar ve sürekli yayınları'' başlığı altında birçok örgütün isimleri liste halinde dosyalanmış.

kollektifler.net'te yer alan habere göre fişlemelerde şu ayrıntılar yer alıyor:

Dosyalarda Öğrenci Kolektifleri üyesi Özgür Bozkurt'un fişlenme sebebi ve ayrıntılı bilgiler yer alıyor: "Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Kampüs genelinde Öğrenci Kolektifleri adına faaliyetlere katılmaktadır. Öğrenci Kolektifleri afişleri asmaktadır. Çeşitli film gösterimleri, belgesel ve sinevizyon gösterimleri gibi etkinliklere katılmaktadır. Kampüs içerisinde ve dışarısında çok sayıda eyleme katılmıştır. Düzenli olarak afiş ve pankart asmaktadır"

Üniversitelilerin katıldığı film gösterimleri, belgesellerin, etkinliklerin bile fişlenme sebebi oluşturduğu bu belgelerle gençlik örgütlerinin her biri için ayrı ayrı dosyalar da hazırlanmış.