Habertürk Televizyonu’nda sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın HDP’li olmadan HDP’ye ilişkin tartıma programları yapılmasını “Bu bir tercih” diye savunmasının ardından aynı kanalın sunucularından Mehmet Akif Ersoy da sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

AK Parti ve MHP’yi hatırlatan bir söylem kullanan Ersoy, tercihlerini ‘Evrensel yayıncılık ilkesi’ diye savundu. Ersoy şunları yazdı: “Devletin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; Vatanımızı Milletimizi ve Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda, PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz.”

Habertürk sunucusu Veyis Ateş de şeklinde ana haber bülteninde “Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de” diye konuştu.

SAÇILIK: DAHA ÖNCE PROGRAMA ÇIKIN DİYE YALVARIYORKEN

Mehmet Akif Ersoy’un paylaşımına birçok sosyal medya kullancısı, İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşen akademisyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın Habertürk’e çıkarıldığını gösteren görüntülerle yanıt verirken, HDP PM Üyesi Veli Saçılık, “Daha önce HDP yöneticilerine “programa çıkın lütfen” diye yalvarıyorken terörü mü destekliyordun Alo Akif?” diyerek tepki gösterdi.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise “Bunca laf kalabalığının özeti: İktidar kime izin verirse onu yayına alırız.” paylaşımıyla Ersoy’u eleştirdi.

Twitter’dan açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Devlet, millet, vatan tapulu malınız mı? Bu ülkenin 3. büyük partisi için kurduğunuz bu cümleler sizi vatansever yapmaz. Yapsa yapsa müseses nizamın yancısı, yalakası yapar. Onlardan da ülkede çok var. 6,5 milyonun iradesi olan bir partiyi yaftalamak kimsenin haddi değil!” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Kumru Başer ve İnci Hekimoğlu da Veyis Ateş’in paylaşımını eleştirdi. Başer, “Anayasal bir partiden söz ediyorsunuz, meclisin üçüncü partisinden. Geçmişte yayına aldınız yarın hava dönsün gene alırsınız. Sırıtarak ceket de iliklersiniz hiç de yüzünüz kızarmaz” derken Hekimoğlu, “Ayrım, iktidarda olup olmadıklarına bağlı olduğu için gelecekte bu sözleri başlarına söyleyeceklerine emin olun” dedi.