Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) önceki gün verdiği ve aralarında Sputnik, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı’nın (JINHA) da bulunduğu internet sitelerine erişim engeli kararı mahkemece onaylandı.

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, ‘terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzeni ile milli güvenliği tehdit eden internet adreslerine ve Twitter hesaplarına, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi kapsamında engellenmesi’ kararını onayladı.

 Sputnik ve Dicle Haber Ajansı’nın da aralarında olduğu ve Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin erişimin engellenmesi kararını onayladığı siteler ve hesaplar şunlar:

“sputnik.com, diclenews,win/tr, ozgurgundem.info, azadiyawelat.me, jinhaber.info, ronahihaber1.com, yeniozgurpolitika1.blokspot.com.tr, bestanuce8.xyz/indekx.php?dil=tr, twitter.com/i_ikrambalekani, twitter.com/DemGenc999, twitter.com/sirnaknews73, twitter.com/_GTV19_, twitter.com/hpg_bim2, twitter.com/mlkpkurdistan.”

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GİBİ BİR KAVRAMDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Sputnik'e erişimin engellenmesi yönündeki kararı, 'Türkiye'deki katı sansür uygulamalarının yeni bir örneği' olarak tanımlamıştı:

"Türkiye'de artık basın özgürlüğü gibi bir kavramdan söz etmek mümkün değil. Bu ülkede basın özgürlüğü diye bir şey yok. Sputnik'in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından daha birkaç gün önce ödüle layık görüldüğü düşünülünce de bu karar özellikle saçma görünüyor."