CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz, ama seçim sonrası Türkiye'nin koşulları, eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz” dedi.

“MHP ile bir koalisyondan söz ettiniz, bu sanıyorum seçim sonrasına yönelik ama öncesinde bir iş birliği olabilir mi?” yönündeki soru üzerine de Tekin, “Daha önceki açıklamalarım netti. Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz, ama seçim sonrası Türkiye'nin koşulları, eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz. Seçim öncesi bir ittifak söz konusu değil, tek başına iktidara kilitlenmiş durumdayız” dedi.

Tekin, “AK Parti de buna dahil mi?” yönündeki soru üzerine ise, “Net söylüyorum, CHP tek başına iktidarı hedeflemiş bir siyasi partidir. Ama yarın siyasetin bir realitesi de var. Geçmiş dönemlere bakın, olmadı mı bu ülkede? Ne yapacağız şimdi, koşullar, vatandaş böyle bir noktaya getirdiği zaman biz ülkeyi sahipsiz mi bırakacağız? Yoksa biz hiç kimseye hevesli değiliz. Bizim temel hedefimiz tek başına iktidar olmak. Bunu gittiğimiz yerlerde de görüyoruz” diye konuştu.

AHMET ALTAN BİZİ HEYECANLANDIRDI

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Altan'a dava açmasının hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
“Hepsini yakından takip ediyoruz. Son Ahmet Bey'in yazısını da okudum. Gerçekten kutluyorum kendisini hepimizi heyecanlandıran bir yazı. Açılan dava, Türkiye'de basın özgürlüğünün hangi aşamada olduğunun önemli bir göstergesi. Düşünebiliyor musunuz? Bu gazeteci arkadaşlarımız uzun süredir, AKP'yi destekleyen arkadaşlarımız, eğer bunlara bile hoşgörü göstermiyorsa Sayın Başbakan, muhalif olan ya da stattaki işçiye, öğrenciye hangi hoşgörüyü gösterecek? Ne vardı da 50 bin liralık dava açtı Sayın Başbakan? Ne demiş? Bir hakaret mi var? 'Sayın Başbakan kendine gel, silkin. Hakaret etme herkese' diyor. Sayın Başbakan'ın kullanmış olduğu iki tane üslup var. Bu üslubu mahallede kullansanız, adam adamı öldürür. Ne dedi Sayın Başbakan, 'Geberene kadar iç', böyle bir şey olabilir mi bu üslup kullanılabilir mi? 'Heykeli al uygun bir yere koy' hakaretse bunlar hakarettir, Sayın Altan'ın söylediği hakaret değildir, uyarıdır.”

AA