Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bir grup Gürcü ve "Ulusal Cephe" isimli sivil toplum kuruluşu örgütü üyeleri, "Türkiye'nin ekonomik ve dini genişlemesine hayır" sloganıyla Gürcistan'da yeni bir cami inşa edilmesini protesto etti.

Gürcistan Hükümet Binası önünde toplanan göstericiler, Gürcistan'ın güneybatı kesiminde yer alan Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi Batum'da yeni bir cami inşa edilmesine karşı olduklarını dile getirdi.

Protestoculardan Evgeny Mikeladze, Gürcü yetkililerin herhangi yabancı bir ülkeyle dini yapıtların inşaatı konusunda asla işbirliği yapmaması gerektiğini dile getirerek, "Türk vatandaşlarına Gürcistan topraklarını satmak, burada bir cami inşa etmek ve Türk insanlarının dini menfaatlerini gözetmek, geçmiş yüzyılın 60'lı 70'li yıllarında Kuzey Kıbrıs'ta yer alan gelişim sürecinin ön koşullarını oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Gürcistan'da yeterince cami bulunduğunu ve yeni bir cami inşaatına gerek olmadığını belirten Gega Khvedelidze ise, "Yeni bir cami inşaatında anlaşmaya varılması Türkiye'nin bizim ülkemizdeki çıkarlarına hizmet ediyor" dedi.

Göstericiler ayrıca yurtdışından gelen dini organizasyonların finanse edilmesi konusunu da gündeme getirerek, Gürcistan hükümetinin bunu yasaklaması gerektiğini ifade etti.