Güngören’de 2008 yılında biri hamile, 17 kişinin ölümüne sebep olan patlamayla ilgili dava karara bağlandı. Davada iki sanığa 18’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma sonunda, 27 Temmuz 2008’de Güngören’de yaşanan patlamayla ilgili dava karara bağlandı. 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin öldüğü, 90 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin 3'ü tutuklu, 9 sanığın yargılandığı davada, 2 sanığa "devletin birliğini bozmaya teşebbüs" ve "kasten adam öldürme" suçlarından 18'er kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" verildi. 1 sanığın beraat ettiği kararda, 6 sanık da değişen oranlarda hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, Mehmet Salih Yanak'ı tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.

Duruşmada tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş ve Mehmet Salih Yanak hazır bulunurken, sanık avukatları tahliye ve beraat talep etti. Talebi reddeden mahkeme Nusret Tebiş ve Hüseyin Türeli'ye devletin birliğini bozmaya teşebbüs suçundan 18 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Olay sırasında yaralanan 79 kişi için de sanıklar, her yaralı için 16'şar yıl olmak üzere toplam bin 283'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.