Paris’te 9 Ocak’ta PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney’in eski eşinin kardeşi Sivaslı Hikmet Özmek, suikaste ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamayı Facebook hesabından yapan Özbek, Paris’teki cinayeti Ömer Güney’in yaptığını söylüyor. Güney’in Kurtlar Vadisi’ne bakıp, kendisini filmde sandığı biçiminde bir iddiada bulunuyor.

Özbek, bir mesajında şunları belirtiyor:

"Kardeşim bırakın bunları, bu şerefsiz benim eski enişte, siz de Ulubatlı Hasan ettiniz. Bu şerefsizde her pislik var. Çok Kurtlar Vadisi'ne bakardı. Kendini filmde sandı, bunu da şişirttiler eline silah verdiler, cebine parayı koydular anlayacağınız su testisi su yolunda kırıldı. 4 tane pislik temizlendi."

Raşit Yıldırım diye birisinin "Hikmet bey yorumlarına bakıyorum da çok boş konuşmuşsun. Bu adam üç kişiyi gebertti mi gebertti, buna helal olsun demek düşer. Şimdi medya bu kişiye pkk üyesi diyor nereden biliyorsun bizim devlete çalışmadığını?" şeklindeki mesajına ise Hikmet Özbek, "Bak Raşit Bey sen de çatlı ettin. Ben bu adamın ciğerini bilirim bu senin gibilerinin görüşüyle kahraman, senin dediğin gibi olsa hemen İsrail'e satar. Bununki hava olsun. İki ihtimal var. Birincisi bu pkknın içine girdi sonra meşhur olmak için Kurtlar Vadisi'nin polatı gibi kendisine senaryo yazdı hap aldı çıktı vurdu, meşhur olmak için; ya da Türkiye'ye düşman paravan güçlerin eline geçti bunu kullandılar..."

Ömer Güney'in paylaştığı başka bir fotoğrafı üzerine yapılan yorumlarda ise "çapkınlık" üzerine konuştuğu görülüyor.

Ömer Güney'in ev arkadaşı Y.A., Fırat Haber Ajansı'na verdiği mülakatta Güney'in 4-5 telefonunun olduğunu ve 45 takım elbisesinin bulunduğunu belirtmesi de dikkat çekmişti. (anf)