Gazeteci Yazar Levent Gültekin, anayasa değişiklik referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gültekin, “Bir gün düzelteceğiz diye bir umudumuz vardı. Herkesin özgürlüğünü kimliği teminat altına alan anaya yapabiliriz umudumuz vardı. Bu referandum bu umudumuzu öldürüyor. Türkiye’deki bu kötü yapı daha da kurumsallaşıyor” dedi. 

Gazeteci Yazar Levent Gültekin, Adana Gönüllüleri ve Seyhan Belediyesi’nin önceki gün Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği referandum konferansında konuşmacı olarak katıldı.

Anayasaların toplumun tümünün hukukunu teminat altına alan metinler olduğunu ifade eden Gültekin, referandumda oylanacak tasarının toplumun tümünün değil 80 milyon adına onların özgürlüklerini, eşitliğini bir kişiye emanet ettiğini, bir kişinin hukukunu teminat altına aldığını söyledi.

‘BU TASARI TÜM KESİMLERİ KAPSAYAN ANAYASA UMUDUMUZU ÖLDÜRÜYOR’

Türkiye’de hiçbir zaman tüm kesimlerin haklarını koruyan bir Anayasa, bağımsız yargı ve bağımsız medya olmadığını savunan Gültekin, “Bir gün düzelteceğiz diye bir umudumuz vardı. Herkesin özgürlüğünü kimliği teminat altına alan anaya yapabiliriz umudumuz vardı. Bu referandum bu umudumuzu öldürüyor. Türkiye’deki bu kötü yapı daha da kurumsallaşıyor” dedi. 

Farklı inanan, farklı giyinen milyonlarca insanın özgürlüğünün, 80 milyonun kaderinin bir kişiye kimseye teslim edilemeyeceğini ifade eden Gültekin,  “İnsanın evladı bile kötü niyeti olmadan hata yapabilir. Burada hata da yapsa kimse dokunamayacak. Tehlikeli gördüğüm evladım istese vermeyeceğim maddeler var. Bütünüyle kararname ile ülkeyi yönetme yetkisi veriliyor” dedi.

Türkiye’de farklılıklar birbirinin karşısına koyularak siyaset yapıldığını dile getiren Gültekin, farklılıkların birbirine saygı duymayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Evrensel)