Diyarbakır'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve dün ilk kez avukatları ile görüştürülen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbakanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, adliyeye sevk edilmişti.

KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata ile eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Dün gece ifade veren Kışanak ve Anlı’nın avukatı Mehmet Emin Aktar, müvekillerine daha çok yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildiğini söyledi.

Diyarbakır’da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüştü. Avukatlarla yapılan görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı, dün gece sabah saatlerine kadar ifade verdi. Avukatları nezaretinde verilen ifade işlemleri tamamlandı.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."