131 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, Gülmen Özakça’nın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gülmen ve Özakça’nın ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Kozağaçlı,“Nuriye ve Semih’in amaçları ölmek değil, sadece bu ülkede bedel ödemeden bir hak elde etmenin mümkün olmadığının farkındalar” dedi.

Gülmen ve Özakça’nın  çağrıda bulunduğunu ifade eden Kozağaçlı, “Biz hükümetin bizim yaşamlarını gözden çıkarabileceğinin farkındayız. Toplumsal muhalefete, ‘evet' muhalefetine sesleniyoruz. Onların gözünde hayatımızın değerli olduğunu biliyoruz. Lütfen harekete geçin” diyorlar’ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile işlerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle açlık grevi 131’inci gününde devam ediyor.

Kozağaçlı, Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Sabah'a, Gülmen ve Özakça'nın durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 ‘NURİYE VE SEMİH, KARARLI VE UMUTLU'

Selçuk Kozağaçlı, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın kararlı ve umutlu olduklarını vurgularak, "Her gün muhakkak en az bir avukatları görüyorlar. Artık tekerlekli sandalyedeler. Ciddi miktarda kilo kayıpları var. Ama son derece umutlu ve işlerine geri döneceklerini ve bu tutuklamanın sona ereceğine inanıyorlar. Okuyabiliyor ve yazabiliyorlar. Avukatları onları ziyaret ettiklerinde moral buluyorlar. Son derece kararlı ve umutlular" dedi.

‘NURİYE VE SEMİH ÖLMEYE ÇALIŞMIYORLAR, YAŞAMLARINI GERİ İSTİYORLAR'

"Nuriye ve Semih ölmeye çalışmıyorlar" diyen Kozağaçlı, "Amaçları ölmek değil sadece bütün hak arama yollarının kapatıldığı bir ortamda yaşamlarını, işlerini geri istiyorlar. Dolayısıyla bu bir açlık grevi onlar ölmeden sakatlanmadan bitmeli. ‘Bu işler böyle olmaz, bırakın zarar görürsünüz' denince maalesef ülkede zarar görmeden, bedel ödemeden bir hak elde etmenin mümkün olmadığının farkındalar. O yüzden üzülüyorlar. Elbette bu çağrılar çok kıymetli" şeklinde konuştu.

‘HÜKÜMETİN YAŞAMLARINI GÖZDEN ÇIKARABİLECEĞİNİN FARKINDALAR'

Avukat Kozağaçlı, "Bunun iki yolu olduğunu düşünüyorlar. Yollardan biri şu: Eğer bir aksilik olmazsa bu hafta OHAL Komisyonu çalışmaya başlıyor. ‘Komisyon ilk Nuriye ve Semih'in dosyasını görüşecek' diyorlar. Eğer komisyon bu hafta dediği gibi Nuriye ve Semih'in dosyasını görüşürse zaten açlık grevleri sona eriyor. Tutuklu olsunlar veya olmasınlar işlerine iade edildiklerinde açlık grevine son vereceklerini söylediler. Şimdi bu olmazsa ikinci şey: ‘Biz hükümetin bizim yaşamlarını gözden çıkarabileceğinin farkındayız. Toplumsal muhalefete, ‘evet' muhalefetine sesleniyoruz. Onların gözünde hayatımızın değerli olduğunu biliyoruz. Lütfen harekete geçin' diyorlar" ifadelerini kullandı ve ekledi:

‘NURİYE VE SEMİH, GENİŞ BİR TALEP SKALASI SUNMADI'

"Onlar hiç geniş bir talep skalası sunmadılar. Bütün ihraç edilen kamu hizmetçilerinin sorunlarını dile getirmek için açlar. Kendi işlerine iade edilmek için bireysel olarak bu eyleme başladılar. İşlerine iade edilince de bu eylemi bırakacaklar."