15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayınlanan OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile mesleklerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukat görüş süreleri de kısıtlandı.

Tutuklu eğitim emekçileri Gülmen ve Özakça’nın ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle başlattıkları açlık grevi 152’inci gününde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça’yı hastanede ziyaret eden Avukat Aytül Kaplan, günde yedi saat olan avukat görüşünün iki saate düşürüldüğünü bildirdi.

Dihaber’in aktardığına göre; Avukat Kaplan, kararı ‘keyfi’ olarak tanımlarken, cezaevi yetkililerinin "Gülmen ve Özakça’nın enfeksiyon kapmamaları" iddiasıyla böyle bir karar verildiğini söylediğini belirtti.

Sağlıklarıyla ilgili bir durum hakkında cezaevi infaz memurlarının yetkisi olmadığını, böyle bir kararı yalnızca doktorların verebileceğini söyleyen Avukat Kaplan, "Bu kısıtlamayla birlikte daha önce günde yedi saat olan görüş süresi öğleden önce bir saat ve öğleden sonra bir saat olmak üzere iki saate düşürüldü" diye konuştu.

Kaplan, Gülmen ve Özakça’nın yanında refakatçi bulunmadığı için avukatların kendilerine refakat ettiğini ifade ederek, “Refakatçileri olmadığı için bütün işlerini kendileri yapmak zorunda kalıyor. Ama biz biliyoruz ki bunu Nuriye ve Semih’i yalnızlaştırmak için yapıyorlar” dedi.

Öte yandan Kaplan, Gülmen ve Özakça'nın gönderdiği mesajı da paylaştı:

“Biz hasta değiliz. Hastaneye gitmek gibi bir talebimiz de olmadı. Hapishanedeyken tecritteydik; ama burada ağır tecritteyiz. Hem psikolojik hem de fiziksel savaş yürütüyorlar bize karşı.”