İhraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 74 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın evine özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi.

Haklarında adli kontrol kararı bulunan Gülmen ve Özakça adli kontrol kararı gereği karakolda imza atmalarının üzerinden gün geçmeden ev baskını ile gözaltına alındı.

Gülmen ve Özakça'nın evine çıkan bütün sokaklarda polis ekiplerinin olduğu bildirildi. Baskın esnasında evlerinden canlı yayın yapan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ise eve girmeye çalışan polislere tepki gösterdi.

Gülmen ve Özakça’nın adli kontrolleri nedeni ile imza atmak için sabah saatlerinde karakola gittiklerini belirten Esra Özakça, kapının ardından polislere “Gündüz ne zaman çağırdınız da gelmediler? Bu insanlar bugün adli kontrol imzalarını atmaya gittiler” diye seslendi.

Avukat Selçukkozağaçlı, Gülmen ve Özakça'nın gözaltına alındığını “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça zorla gözaltına alındılar. Üçüncü kez aynı şube tarafından. ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’ mesajını iletmemi istediler” diye duyurdu.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Esra Özakça, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Ayşegül Çağatay da gözaltına alındı. Özel harekat polisleri Gülmen ve Özakça'nın kaldığı evlerin kapılarını kırarak içeri girdi. Savcılığın, Gülmen ve Özakça'nın evlerine yönelik baskın için "Gezi ve Tekel eylemlerine dönüşebilir" gerekçesini öne sürdüğü öğrenildi. (Kaynak: İlerihaber)