169 gündür açlık grevinde ve tutuklu olan eğitimciler Gülmen ve Özakça'nın avukatları Ayşegül Çağatay, Ebru Timtik ve 2 avukat daha OHAL Komisyonu önünden gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle mesleklerinden ihraç edilmelerinin ardından 'işimi geri istiyorum' talebiyle Ankara Yüksel Caddesi'ndeki İnsanlık Anıtı'nın önünde eyleme başlayan ve talepleri karşılanmayınca eylemlerini açlık grevine dönüştüren ve tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, açlık grevlerinin 169'uncu gününde.

BirGün'de yer alan habere göre, tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça için OHAL Komisyonu'nun hizmet verdiği binanın önünde avukatlar ve doktorlar tarafından yapılmak istenen açıklamaya polis saldırdı. Doktor ve avukatlar, OHAL Komisyonuna yaptıkları başvuruların 'derhal görüşülmesi' talebiyle komisyonun çalıştığı binanın önündeydi.

Polis saldırısında aralarında Gülmen ve Özakça’nın avukatları Ayşegül Çağatay ve Ebru Timtik in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ayşegül Çağatay, Ebru Timtik, Didem Ünsal ve stajyer Avukat Naim Eminoğlu'nun ise bugün OHAL Komisyonu önünden gözaltına alındığı öğrenildi.

Halkın Hukuk Bürosu, avukatların gözaltına alındığını ise Twitter hesaplarından paylaştığı bir mesajla duyurdu: