15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile işlerinden ihraç edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’ın “işimi geri istiyorum” talebiyle başlattıkları açlık grevi 67. gününde sürüyor.

 Anneler Günü vesilesiyle Gülmen ve Özakça'nın anneleri Ankara Yüksel Caddesi'ndeki direniş alanına geldi.

Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “AKP iktidarına önceden de kızgındım ancak 67 gündür öfkeliyim” dedi. 

Ankara Yüksel Caddesi'ndeki direniş alanına Gülmen ve Özakça'nın anneleri Cemile Gülmen ve Sultan Özakça'nın yanı sıra TAYAD’lı anneler de destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Özakça’nın annesi Sultan Özakça, çocuklarının açlık grevini bitirmesi için yapılması gerekenin basit olduğunu söyleyerek, “Bir günde işten atıldılarsa bir günde işlerine geri döndürülebilirler. Önceden AKP iktidarına kızgındım ancak artık öfkeliyim. İnsanın değerini bilerek onların işlerine geri dönmesini istiyorum” dedi.

Gezi Direnişi’nde çocuklarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a teşekkür eden Özakça, “Anneler emekçidir. Emekleriyle bizi büyüttü, hepsi bizim için kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

Desteğe gelen TAYAD’lı anneler adına konuşan Zeynep Yayla, kendilerinin zulmün karşısında duran anneler olduğunu belirterek, “Evlatlarımız başımızın tacıdır. Onları öldürecekseniz ilk başta anneleri öldürün” ifadesini kullandı.

Annelerin ziyareti sırasında Gülmen ve Özakça'yı hedef gösteren Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede'ye yönelik tepkiler de dile getirildi.

(Kaynak: Evrensel)