CHP’nin çağrısıyla başlatılan Adalet Yürüyüşü 21. güne girerken, bir başka yürüyüş ise Bodrum’dan Ankara'ya gerçekleştirilecek.

Aktivistler Mehmet Levent Öncel, Suray Ekinci ve Sultan Bozyurt, KHK’lerle işten atılmalara karşı 119 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Ökakça’yla dayanışmak için bugün saat 13.00’de 800 kilometre sürecek yürüyüşü başlatacak.

Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan aktivistler, OHAL ve KHK’lerle iktidara biat etmeyen kesimlerin işlerinden edildikleri ve cezaevlerine atıldıkları ifade edildi.

KHK’lerle onbinlerce kişinin işten atıldığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: “Biz 3 aktivist olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ölmesin yaşasın istiyoruz… Onurlarıyla mesleklerini yapmaları ve işlerine iade edilmelerini istiyoruz. Bu sebeple 800 kilometrelik yolu Ankara Yüksel Caddesi’ne kadar yürüyeceğiz. Sevgilerinizi ve selamlarınızı sırt çantamıza koyup bu ağırlığı taşımaktan onur duyacağız…”

Öte yandan alınan bilgilere göre, Gülmen ve Özakça için yürümek isteyenler polis engeliyle karşılaştı. Polis, Bodrum'dan çıkmak isteyenlere izin vermedi.