Dersim'de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında açılan tazminat davası yarın Tunceli Adliyesi’nde görülecek.

Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku, duruşma öncesi Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Doku ailesine çevik kuvvet müdahale etti. Kadınların tepki göstermesi üzerine aile gözaltına alınmazken, abla Aygül Doku baygınlık geçirdi.

"GÜLİSTAN DOKU NEREDE?"

Doku’nun kaybolmasının üzerinden 543 gün geçmesine rağmen Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada herhangi bir gelişme kaydedilmedi.

Soruşturması devam ederken, 7 Mart 2020’de Doku’nun kaybolmasından sorumlu tutulan baş şüpheli Zeynal Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Yücer’in Atatürk Mahallesi’nde bulunan evini taşıdı.

Soruşturmanın tamamlanmadan ve evlerinde kriminal inceleme yapılmadan Yücel’in evini taşınmasını engelleyen Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında 22 Kasım 2020’de Yücel’in şikayeti üzerine “mala zarar vermek” gerekçesiyle tazminat davası açıldı.

Doku ailesi, duruşmadan sonra Tunceli’nin eski Valisi Tuncay Sonel’in şimdi görev yaptığı Ordu’ya yürüyüş yapacak.

Evde kriminal inceleme yapılsın dediği için yarın yargılanacağını dile getiren abla Doku, “Gülistan Doku’nun bir elektrik süpürgesi kadar değeri olmadığını, 21 yaşındaki bir kadının bu ülkede bir elektrik süpürgesi kadar kıymet verilmediğinin resmini göstereceğim. Bu gece ailemle Tunceli Adliyesi önünde sabaha kadar oturacağız. Sabah hakime ‘Gülistan Doku nerede’ diyeceğiz. Bugün burada olması gerekenler Gülistan Doku ve ailesi değil. Gülistan Doku’yu, 21 yaşında hayatının baharında olan bir kadını alanlardır. Siz neden bunları yargılamıyorsunuz. 21’inci yüzyılda avuç içi kadar bir kentte, her köşesi mobese olan bir kentte, 21 yaşında bir kadını bulamamak neyin göstergesidir” dedi.

"OLAY KİME DOKUNUYOR?"

Gülistan Doku’nun kaybolmasında kimlerin olduğunu soran abla Doku “Bu olayın ardında kimler var? Bu olay kime dokunuyor? Siz bu aileyi bir yıl boyunca Dinar Köprüsü’ne mahkum ettiniz. Gülistan Doku intihar etti dediniz. Madem Gülistan Doku intihar ettiyse bedenini neden vermediniz? Biz ısrarlarla Gülistan Doku intihar etmedi dememize rağmen yok. Gülistan intihar etti diyen dönemin eski valisi Tuncay Sonel’in çalıştığı Ordu’ya duruşma bittikten sonra yürüyeceğiz. O zaman Tuncay Sonel bize desin ki Gülistan Doku’nun bedeni burada. Bu hukuksuzluğa adaletsizliğe dur diyebilmek için herkesi Gülistan Doku’nun ailesinin sesi olmaya çağırıyorum. Bugün Tunceli’deki bütün emniyet teşkilatı adım adım beni takip etti. Soruyorum bütün emniyet teşkilatına siz beni niye takip ettiniz? Takip etmeniz gereken Gülistan Doku’nun ailesi değil, Gülistan dokuyu kaybedenler ve failleridir. Asıl göreviniz Gülistan Doku’yu alanları yargılamak ve katillerini bulmaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Evrensel