Gerçek Gündem Yazarı Barış Yarkadaş, yaklaşık iki hafta önce Fethullah Gülen'i ziyaret eden gazetecilerin isimlerini ve o sohbette konuşulduğu öne sürülen şeyleri yazdı.

9 GAZETECİ

www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, Gülen'in ABD'deki evinde gerçekleşen ziyarete, Harun Tokak, Mustafa Yeşil, Erkam Tufan Aytav, Gazeteci Yavuz Oğhan, Ardan Zentürk, Mahmut Övür, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı ve Amberin Zaman'ın katıldığını belirtiyor.

"GÜLEN'İN SÖZLERİ KAMUDAN SAKLANIYOR"

Barış Yarkadaş, Gerçek Gündem'deki "Fetullah Gülen ve CHP'liler" başlıklı yazısında, Gülen'in sözlerinin kamudan saklandığını, bunun nedeninin ise 'AKP'yle yaşanan çelişkiyi derinleştirmemek' olduğunu söylüyor.

Fethullah Gülen'in "Türkiye bir diktatörlüğe gidiyor'' tespitini, Ekrem Dumanlı'nın yazmak istemediğini öne süren Yarkadaş, ayrıca Gülen'in "barış ve çözüm süreci''ne ilişkin dile getirdiği kaygılar ile çok sert eleştirilerinin de ısrarla saklandığını söyleyerek, şöyle devam ediyor:

"İŞLER, ZAMAN GAZETESİNİN ANLATTIĞI GİBİ DEĞİL"

"Oysa ki; Fethullah Gülen'in medyadan sır gibi saklanan sözlerine yansıyan öfke, işlerin Zaman Gazetesi ve çevresinin anlattığı gibi gitmediğini gösteriyor. Toplantıya katılan ancak buna ilişkin tek satır bile yazamayan gazeteciler, yakın çevrelerine "Gülen AKP ile gönül bağını tamamen koparmış'' diyor. Tabii aynı kişilerin, bu gerçeği bilmelerine rağmen, köşelerinde tam tersini yazdıklarını da not düşmek gerekiyor..."

Barış Yarkadaş, aynı yazıda, Gülen'in ''Türkiye diktatörlüğe gidiyor, Erdoğan güç zehirlenmesi yaşıyor'' dediğini de dile getirerek, Mehmet Altan'ın Gülen'in elini öptüğünü ve AKP'ye sert eleştiriler yönelttiğini de yazıda belirtiyor.

TARAF'TAKİ İSTİFALAR

Taraf gazetesindeki istifaları da Gülen'le yapılan bu toplantıya ve yine toplantıya katılan Mehmet Altan'a bağlayan Yarkadaş, ''Taraf Gazetesi'ndeki operasyonun, Mehmet Altan tarafından gerçekleştirildiği"nin söylendiğini öne sürüyor.

İlgili yazının tamamını okumak için tıklayınız