Fetullah  Gülen açlık grevlerindeki tutuklular ve eylemleri için, “Bunu yapanlar, kendi kadr u kıymetlerini bilememiş, Hak katındaki değerlerini kaybetmiş ve çöplüğe atılacak hale gelmiş olurlar” dedi.

Gülen kenti internet sitesinden, 12 Eylül’den bu yana devam eden açlık grevleri için, “Şayet, Allah'a inanılıyorsa, Peygambere inanılıyorsa, Allah'tan gelen semavî kitaba inanılıyorsa, ‘ölüm orucu' tedrici intihardır. Bunu yapanlar, kendi kadr u kıymetlerini bilememiş, Hak katındaki değerlerini kaybetmiş ve çöplüğe atılacak hale gelmiş olurlar.” dedi.

'ÖLÜM ORUCUNA NİYET EDENLERİ O İŞTEN VAZGEÇİRMEK İDARE EDENLERE DÜŞER'

Gülen, “Canlı bombaları o işten vazgeçirmek lazım. Ölüm orucuna niyet edenleri o işten vazgeçirmek lazım. Bunlar da topluma, bilhassa onlara söz geçirebilecek kanaat önderlerine, ilim adamlarına ve idare edenlere düşen birer vecibedir” dedi.

'AMA NEYLERSİN, İNSANIZ, ÖLENE ÜZÜLÜRÜZ'

Gülen, bazı kimselerin “Sana ne, adam ölüm orucuna niyet etmiş, ne karışıyorsun?” deyip itiraz edebileceğine de imada bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Herkes kendi karakterinin gereğini yapar.. ama neylersin, insanız. Ölene üzülürüz. O türlü levsiyat düşüncelerine sapanlar hakkında akıbetleri adına endişe duyarız, çünkü insanız.”