Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı görevini yürüttüğü sırada doktoru olan ve geçen günlerde ‘FETÖ’den tutuklanan Sedat Caner, ByLock yüklü telefonun kendisine Cumhurbaşkanlığı tarafından verildiğini söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde doktorluğunu yapan ve Gazi Üniversitesi’ndeki ‘FETÖ’ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 Ağustos’ta tutuklanan Sedat Caner’in ifadesi ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Caner, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

“Ben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doktoru olmam nedeniyle bu yapının tepe yönetiminde yer alan Tuncay Delibaş ile mecburen temas ettim. Köşk’teki görevime başladığımda Tuncay Delibaş, Sağlık Koordinasyon Kurulu’nda görevliydi. Kendisiyle tıbbi konularda görüşürdüm. Aynı zamanda asistan olarak görev yaptığımda Tuncay Delibaş, Numune Hastanesi’nde bölüm başkanıydı. Ben de o dönemde herkes gibi kendisini tanıdım. Zaman zaman bir araya geldiğimiz oldu. Tuncay Delibaş, beni ürküten bir insandı. Bundan dolayı zorunlu temasım dışında uzak duruyordum.

Sedat Caner, ‘FETÖ’den aranan Hamdi Akın İpek’le irtibatını da şöyle açıkladı:

“Marmaris’te Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde tatil için 2-3 günlüğüne gidilmişti. Ben de heyetteydim. Akın İpek de orada Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ve ailesi, Akın İpek’e ait olan Angel/S Peninsula isimli otelinde tatil için bulunuyordu. Hep beraber orada tatil yaptık. Akın İpek’in yatları vardı. Bu yatlardan biriyle Sisam adasına bir tur yaptık. Teknede ben, korumalar, Akın İpek, Tekin İpek, Cumhurbaşkanı Gül ve ailesi vardı. Akın İpek’i ben, o tatil ve teknede kaldığımız bu süreçte tanıdım. Kendisi bize hitaben ne iş yaptığımızı sordu. Biz de Cumhurbaşkanı’nın doktoru olduğumuzu söyledik. Lobi barda alkolsüz içkilerden tükettik. Akın İpek Ankara’ya döndükten sonra İpek ailesi üyeleriyle resepsiyonlarda bir araya geldik ve kendisi ile özel dini ve benzeri günlerde mesajlaşma şeklinde temasımız oldu."

Sedat Caner, ‘FETÖ’nün gizli haberleşme programı olduğu belirtilen ByLock’u kullandığı iddiasını reddetti.

Cumhurbaşkanı doktoru olduğu dönemde köşkün bilgi işlem müdürlüğünden kendilerine kullanmaları için telefon verildiğini söyleyen Caner, şöyle konuştu:

“Bana verilen telefonda birçok uygulama yüklüydü. Hatta EDİS Başkanı ile görüştüğümüzde neden bu kadar uygulama var telefonumuzda diye sorduğumuzda bunlar gerekli uygulamalar dedi. Köşkten ayrıldıktan sonra bu telefonu kendi özel hattımı takarak kullandım."