Grup Yorum üyesi 6 kişinin ‘örgüt adına suç işlemek’ ve ‘izinsiz gösteri yapma’ suçlamasıyla yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme 6 kişiye toplam 36 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Grup Yorum’un tutuklu yargılanan üyeleri Seçkin Taygun Aydoğan, Cemray Baş ve Melis Çitlioğlu ile tutuksuz yargılanan üyeleri Eser Morsümbül, Gürkan Türkoğlu ve Haza Kaya katıldı.

Mahkemenin Grup Yorum üyelerine son sözlerini sorması üzerine söz alan tüm üyeler suçlamaları reddederek tahliyelerini istedi.

Beraatını isteyen Grup Yorum üyesi Seçkin Taygun Aydoğan, eylem yerinde çekilen ve tutuklanmasına neden olan fotoğraftaki kişinin herkese benzeyebileceğini belirterek, Adli Tıp'ta gönderdiği raporda bu fotoğraf ile tespit yapılamaz dedi. Zaten beni gözaltına alan polislerde yanımda ‘Göstericiler arasında bu vardı, yoktu’ diye tartıştı. Benim emniyette kaydım var diye aldılar." dedi.

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Grup Yorum üyeleri Eser Morsümbül, Cemray Baş, Gürkan Türkoğlu, Seçkin Taygun Aydoğan, Melis Ciddioğlu ve Haza Kaya'ya ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, 13 Aralık 2011'de ‘izinsiz gösteri yapma’ ve ‘polis araçlarına taş atarak mala zarar verme’ suçlamalarından 6’şar yıl 15’er gün hapis cezası verdi.

Grup üyeleri hakkında ‘örgüt propagandası yapma’ suçundan açılan davalarının ise ertelenmesine hükmeden mahkeme, 3 tutuklu üyeyi aldıkları cezanın miktarı ve tutuklu kaldıkları süre gerekçeleri ile tahliye etti