İstanbul- Sultangazi’de karakola gerçekleştirdiği saldırıda ölen canlı bomba İbrahim Çuhadar’ın cenazesinin alınması sırasında polisin müdahale ettiği ve gözaltına aldığı 27 kişinin Emniyet’teki işlemleri devam ediyor. 

Sanat Cephesi, gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Selma Altın’ın gördüğü işkenceler sonucu sağ kulak zarının patladığını bildirdi.

Grup Yorum, İdil Kültür Merkezi, Kültür Sanat Yaşamında Tavır Dergisi, İdil Tiyatro Atölyesi ve Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM) tarafından oluşturulan Sanat Cephesi, gözaltındaki 27 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işkence altında olduğuna ve vücutlarında darp izlerinin bulunduğuna ilişkin açıklama yaptı.

GRUP YORUM: “BUNUN ADI İŞKENCEDİR”
Grup Yorum Selma Altın’ın sağ kulak zarının yırtıldığı işkence saldırıları üzerine yaptığı açıklamada, “grubumuz elemanı Selma Altın, gözaltına alındığı İstanbul Adli Tıp Önü’nden şu saate kadar işkence altında tutulmaktadır. Sabah 03.00’a kadar elleri arkadan kelepçeli bir şekilde 27 devrimci, çevik kuvvet otobüsünün klimaları sıcağa ayarlanarak açılmış, üzerleri gazlı bir şekilde sürekli darp edilerek tam 14 saat çevik kuvvet otobüsü içinde bekletilmişlerdir. Bunun adı işkencedir” denildi.

“GRUP YORUM SUSTURULAMAZ”
Gözaltında tutulanlar ile görüşemediklerini ve ihtiyaçlarına ilişkin ailelerinin de bağ kuramadığını açıklayan Grup Yorum, “Arkadaşlarımızın sağlık durumundan endişe ediyoruz. Bütün bunların sorumlusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işkenceci polisleridir. Halk çocuklarını ve devrimcileri katletmenize asla izin vermeyeceğiz! Grup Yorum susturulamaz” dedi.

DİNLEYİCİLERDEN DESTEK
Grup Yorum üyelerinin gözaltına alındığını ve işkence gördüğünü öğrenen Yorum dinleyicileri #grupyorumsusturulamaz hactagı ile sosyal medya eylemi başlattı. Sosyal medya kullanıcılarının Grup Yorum yorumlarından bazıları şöyle:

Ayça Söylemez
Türküler susmaz, halaylar sürer. #grupyorumsusturulamaz

Semih
Bandista, Kardeş Türküler, ne kadar vicdanlı müzisyen varsa derhal Vatan Emniyet'in önünde süresiz eyleme başlamalı..

Demirspor Haber
#grupyorumsusturulamaz cesaret, cesaret daha fazla cesaret...

tülay çokan
Grup Yorum üyesi Selma Altın'ın kulak zarı yırtılmış.bir an için tasavvur edin;size ne yapılsa kulak zarınız yırtılır?#grupyorumsusturulamaz

Semih Güven
'İmamın Ordusu' gören gözlere, yazan ellere, söyleyen dillere, duyan kulaklara saldırmayı iyi bilir! #GrupYorumSusturulamaz. (emekdünyası, cumhuriyet)