Ev hapsinde olan 5 Grup Yorum elemanı, bugün hakim karşısına çıkıyor. Grup Yorum elemanları toplam 110 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Grup Yorum elemanları, davayı protesto etmek için Çağlayan Adliyesi önünde sazlarını ve gitarlarını zincirledi.

Terörle Mücadele Şube polisleri, 10 Mayıs 2011 tarihinde İdil Kültür Merkezi'ne baskın düzenleyerek, 5 Grup Yorum elemanını gözaltına almıştı. Sanatçılar savcılıktan serbest bırakılırken, soruşturma sonucunda haklarında dava açıldı.

GRUP ÜYELERİNE TOPLAM 110 YIL HAPİS İSTENİYOR

Grup Yorum elemanlarından Ali Aracı, Caner Bozkurt, Seçkin Taygun Aydoğan ve Ayfer Rüzgar hakkında o gece gözaltına alınırken direndikleri için 18 ay ile 9 yıl arası ceza istenirken, Dilan Ezgi Balcı'nın Dev-Genç şapkası takmak, 19 Aralık katliamını protesto eylemine katılmak, Ferhat ve Berna'ya özgürlük eylemlerine katılmak, Kızıldere'ye gitmek gibi gerekçelerle 19 ile 74 yıl arasında hapisle cezalandırılması istendi. Grup Yorum üyelerine toplamda 110 yıl hapis cezası isteniyor.

SAZLARINI VE GİTARLARINI ZİNCİRLEDİLER

Grup Yorum Sanat Cephesi, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşması öncesi, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde "Devrimcilerin cenazesine sahip çıkmak suç değil onurdur", "Ev hapsini tanımıyoruz" yazılı dövizler taşınırken, yargılanan sanatçılar sazlarını ve gitarlarını zincirledi ve siyah bant yapıştırdı.

Grup Yorum Sanat Cephesi adına açıklama yapan Caner Bozkurt, 110 yıllık hapis cezasına gerekçe olarak 19 Aralık katliamını protesto etmek, parasız eğitim hakkını savunmak, Kızıldere'ye gitmek, Güler Zere'nin cenazesine katılmak gibi eylemlerin gösterildiğini hatırlattı.

Grup Yorum elemanı Seçkin Aydoğan'ın bir senedir F tipi cezaevinde olduğunu hatırlatan Bozkurt, Antalya'da geçtiğimiz günlerde 7 Grup Yorum dinleyicisinin tutuklandığını hatırlattı.

'TÜM DİNLEYENLERİ BUGÜN GRUP YORUM DİNLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Bozkurt, "Grup Yorum ve Grup Yorum dinleyicileri ile başladıkları ev hapsi uygulamasına 20 bin tane sipariş ettikleri elektronik kelepçe ile devam edecekler. Her evi hapishaneye çevirmelerine, herkesi kendi gardiyanı yapmalarına izin vermeyeceğiz. Halkın türkülerinden korkuyorlar çünkü türküler halkın en büyük silahıdır. Müziğimiz türkülerimiz olan silahımızla AKP iktidarına bugün karşılık vereceğiz. Evde, iş yerinde, okulda, arabada Grup Yorum dinleyeceğiz. Tüm dinleyenlerimizi bugün Grup Yorum dinlemeye çağırıyoruz" dedi.

Eyleme sanatçılar Efkan Şeşen ve Pınar Aydınlar ile CHP Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. (etha)