Atatürk Havalimanı'nda bugün sabah saatlerinden itibaren yurtdışına çıkmak isteyen yeşil ve gri pasaport sahipleri ile kimlikle Kıbrıs’a gitmek isteyenlere işlem yaptırılmadı.

Darbe girişimi sonrasında oluşturulan bir merkezde, GBT sisteminde adı olmayanların isimleri de yurtdışına çıkışlarda sorgulanmaya başlandı.

Yolcular bu merkezden alınan talimatla, isimleri listelerde yoksa çıkış yapabiliyorlar.

Yetkililer, bu pasaportları taşıyan yolcuların, uçaklarını kaçırmamaları için havalimanına kendilerinden asgari istenen saatten daha önce gelmelerini istediler.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali pasaport polisleri aldıkları talimatla kamu görevlileri ve ailelerinin alabildiği yeşil pasaport ile resmi vazifeyle görevlendirilen kişilerin alabildiği gri pasaport sahiplerinin yurtdışına çıkışlarını durdurdu.

Devlet memurları, konsolosluk çalışanları, akademisyen ve sporcular uçamadıkları için saatlerce kuyrukta bekledi ve uçaklarını kaçırdılar.

Atatürk Havalimanı’nda uzun pasaport kuyrukları oluşurken bazı yolcular uçaklarını kaçırdı.

Pasaport polisleri de yolculara sözlü olarak yaptıkları açıklamada kimlik bilgilerinin merkeze bildirildiğini uçabilir bilgisi gelenlerin işlemlerinin yapılacağını söylediler.