İstanbul Kadıköy’de öğretmen Bahadır Grammeşin’i bıçaklayarak öldüren ve dokuz arkadaşını yaralayan dokuz sanık hakkında iddianame tamamlandı.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Erkan Çınar adlı kişi hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istenirken, Grammeşin’e vurdukları anlaşılan diğer dört saldırgana da “kasten öldürmeye yardım” suçlaması yöneltildi.

Diğer sanıklar birden çok kez yaralama, yaralamaya teşebbüs, silahla tehdit ve delilleri gizlemekle suçlanıyor.

İddianamede, sanıkların Kadıköy’de esnaf ve çalışan oldukları belirtilerek, “Şüphelilerin kendilerini bulundukları mahalde görevli addederek, anlayışlarına göre asayişi (!) sağlamak için harekete geçtikleri” ifade edildi.

İDDİANAMEDE NELER VAR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi olan 31 yaşındaki Grammeşin ve arkadaşları, askere giden dostlarına veda için Kadıköy’de eğlendikten sonra saat 3’te evlerine gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada sokak ortasında işeyen iki kişi, gruptaki kadınlara sırıtarak, “Bakalım, bir daha bakacak mı? Şunlara bak, karıları da kollarına takmışlar bu saatte” diye tacizde bulundu.

BIÇAK, PALA, DÖNER BIÇAĞI

Gruptaki erkeklerin uyardığı iki kişi, sokaktan uzaklaştı. Yanlarına başkalarını alan iki kişi ile Grammeşin ve arkadaşları, Çarşı’da tekrar karşı karşıya geldi. Saldırganlar, Grammeşin ve arkadaşlarına hakaret edip bıçak, pala ve döner bıçağı gibi kesici aletlerle vurdu. Sanık Erkan Çınar’a ait Batıyakası Teras Kafe’den çıkan başka saldırganlar da Grammeşin ve arkadaşlarını kovaladı.

Sanık Yahya Burat Ataç ve Mert Nikalay, uzaklaşmaya çalışan Grammeşin’i yakalayıp yere indirdi ve dövdü. Sanık Murat Topraktepe elindeki muştayla, Cemal Diri boş yağ tenekesiyle Grammeşin’e vurdu. Erkan Çınar elindeki bıçağı Grammeşin’in kasığına sapladı. 

CİNAYET, YARALAMA

Adli Tıp Raporu’na göre Grammeşin’in vücudunda iki bıçak yarası tespit edildi. Ölümünün, Çınar’ın bıçak darbesiyle gerçekleştiği anlaşıldı. Çınar ayrıca Çağrı Konca ve Halil Bağrıyanık’ı da bıçakla yaraladı.

İddianamede, “Şüphelilerin bölgede esnaf ve çalışan oldukları, kendilerini bulundukları mahalde görevli addederek, anlayışlarına göre asayişi (!) sağlamak için harekete geçtikleri” vurgulandı.

Erkan Çınar’a kasten öldürme, diğer dört sanığa da “kasten öldürmeye yardım” ve “silahla tehdit” suçlaması yöneltildi. Üç saldırgan hakkında ise “yaralama, yaralamaya teşebbüs ve silahlı tehdit” suçlaması, iki kişiye de “delilleri yok etme” ithamı yöneltildi.