Savaş uçakları Kandil ve Zap'taki PKK hedeflerini bombalıyor.

Hakkari Çukurca’dan gelen haberlerin ardından, bugün "artık konuşulmaz, uygulanır" diyen Başbakan Erdoğan orduyu harekete geçirdi.

Savaş uçakları, akşam saatlerinde Kandil ve Zap'a hava harekatı başlattı.

Daha önce belirlenen hedefler, Diyarbakır'dan kalkan yaklaşık 15 F-16 savaş uçağıyla vuruluyor.

Diyarbakır'da, son zamanlarda görülmeyen hareketlilik saat 20.00 sularında başladı.

8. Ana Jet Üssü'nden kalkan gece görüşüne sahip uçaklar hava harekatına başladı.

Hedefte, bir süredir hem Türk heronlarının hem de ABD’ye ait insansız hava uçaklarının Kuzey Irak üzerinde yaptığı istihbarat çalışması sonucu belirlenen yerlerin olduğu belirtiliyor.

Halen devam eden operasyonda ayrıca lazer güdümlü bombaların kullanıldığı kaydedildi.

PKK’ye yakın kaynaklar da hava harekatını doğrulayan haberler geçiyor.,

ANF,  Kandil, Metina, Zap, Sideka, Xakurke ve Xinere bölgelerinin bombalandığını bildirdi.

SON HABERLER

Bu arada ABD'nin de istihbarat desteği verdiği düşünülen operasyondan sayılı dakikalar öncesinde, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'dan bir açıklama geldi.

Günlük basın toplantısına Hakkari'deki saldırıya ilişkin açıklama yaparak başlayan ve "derin üzüntü" duyduklarını ifade eden Nuland, PKK'yı, "On binlerce Türkün ölümüne neden olan bir terör örgütü" şeklinde tanımladı ve PKK ile mücadelesinde Türkiye'nin yanında olduklarını kaydetti.

Nuland, "Türk ordusunun PKK'ya yönelik büyük bir operasyon yapacak gibi göründüğü ve bu konudaki görüşlerinin ne olduğu"nun sorulması üzerine, hipotetik konulara girmeyeceğini söyledi.

Nuland, ancak ABD olarak Türkiye ile terörle mücadelede yakın işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.

26. KANDİL KISIR DÖNGÜSÜ

Daha önce 25 kez düzenlenen sınır ötesi ve Kandil’e yönelik operasyonlar Kürt Sorununu çözebilmiş gibi medyanın üniformasız askerlerinin de kışkırtmasıyla yeni bir operasyon başlatıldı.

Başbakan uzun süredir bir söylem ve tavır değişikliği içindeydi. PKK’nin yaptığı son saldırılar da savaş baronlarının beklentilerinin yerine gelmesi için uygun zemini yarattı.

Günlerdir köşelerinden bu gidişatı gören ve durdurmak için çırpınan barış yanlısı yazarlar ve yayın organları başarılı olamadı.