İstanbul’da 11 Kasım’da evlerine yapılan baskında gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, üç günlük avukat yasağının ardından bugün avukatları ile ilk görüşmelerini yaptı.
 
Ezilenlerin Hukuk avukatlarından Özlem Gümüştaş, dosyada gizlilik kararı olduğu için soruşturmaya ilişkin bilgi alamadıklarını belirtti. Avukat Gümüştaş, müvekkillerinin, Anadolu Savcılığı tarafından yürütülen 3 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındıklarını söyledi.
 
Suruç Katliamı’nda yaralı olarak kurtulan Volkan ve Mazlum Demirtaş’ın da aralarında olduğu 10 kişinin, emniyete götürüldüklerinde, IŞİD'e yönelik operasyonda gözaltına alınanların bulunduğu hücrelere konulduğunu belirten Gümüştaş, “Müvekkillerin bulundukları hücrelerin her birine IŞİD’liler de konulmuş. Suruç gazisi Mazlum Demirtaş’ı, IŞİD’lilerin daha kalabalık olduğu bir odaya koymuşlar. Müvekkillerin kapıları dövmesi, slogan atması üzerine, bir süre sonra bu hücrelerden çıkarılmış” dedi.
 
Gözaltına alınan ESP’lilerin 3 gündür açlık grevinde olduğunu da aktaran Gümüştaş, Emniyet sorgusunun ne zaman başlayacağı konusunda henüz bilgi verilmediğini söyledi. (Kaynak: ETHA)