Cizre’de gözaltına alınan 15 yaşındaki D.E'ye, götürüldüğü emniyette gün boyu İstiklal Marşı okutuldu. Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan D.E., polis tarafından tehdit edildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Orhan Doğan Caddesi üzerinde 15 yaşında ki D.E., kaçak sigara sattığı gerekçesiyle 9 Ocak’ta polis tarafından gözaltına alındı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen D.E., İstiklal Marşı’nı ezberlemesi yönünde tehdit edildi. Gün boyu İstiklal Marşı okutulan D.E., daha sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. 

Polis, serbest bırakılan D.E.’yi, “Her hafta sana bir ödev vereceğiz ve sen de ödevini yapacaksın, yapmazsan sonuçlarına katlanırsın” şeklinde tehdit ettiği belirtildi.

'O KADAR ÇOK OKUTMUŞLAR Kİ OĞLUMUN AĞZI KURUMUŞTU' 

Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen D.E.’nin annesi, oğluna bir gün boyunca İstiklal Marşı okutulduğunu belirterek, “İstiklal Marşı’nı o kadar çok okutmuşlar ki oğlum eve geldiğinde ağzı kurumuş ve konuşamıyordu. Ayrıca ona her hafta da bir ödev vereceklerini bu ödevleri yapmazsa, onun sonuçlarına katlanması gerektiğini söylemişler. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Kaynak: MA