HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı'na gözaltına alınan avukatların serbest bırakılmalar için para talep edildiği iddialarını gündeme taşıdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan HDP’li vekil, *Gözaltındaki avukatların serbest bırakılması için para istendiği iddiaları var!!! Ne oluyor?@adalet_bakanlik Hem avukatlık yaptıkları için 10 gündür gözaltında tut hem de bu iddiaların üstüne gitme, olacak iş mi? Kim, ne yapmak istiyor?” diye sordu.

Söz konusu iddiayı İstanbul Barosu’ndan bir avukat gündeme getirdi. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden Enes Kabadayı @enskbdy adlı hesabından yaptığı paylaşımda “Avukatların serbest bırakılması için fidye isteniyor, daha ne kadar sessiz kalacaksanız?” diye yazdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 Eylül'de bazı avukatların, soruşturma ve kovuşturmaları yönlendirdiği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. 

Savcılık, yaklaşık bir yıldır süren teknik takibinin ardından operasyon için harekete geçerek, “FETÖ"nün avukatlık yapılanmasında yer aldığı öne sürülen 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

Hakkında yakalama kararı verilen şüphelilerden 53’ünün Ankara’da olduğu ve toplam 45 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.