Mardin'in Derik ilçesinde, 24 Nisan'da Abdullah Solmaz (30) adlı yurttaş evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Solmaz, aynı günün akşamında İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Emniyette kendisine, "Emniyet ve kontrol noktalarını videolarını çekip keşif yapıyorsun" iddiasının yöneltildiğini aktaran Solmaz, baskın sırasında darp edildiğini paylaşarak, yaşadıklarını anlattı. 

'ŞİDDET GÖRDÜM'

Baskın sırasında kapılarının kırıldığını ve bütün evin dağıtıldığı belirten Solmaz, polislerin kendisine şiddet uyguladığını dile getirdi. Solmaz, polislerin ayrıca yakın bir dönemde anjiyo olan 70 yaşındaki annesi Azime Solmaz'ın ellerini bileklerinden tutup çevirdiğini söyledi. "Ben hayatımda daha bönce böyle bir şey yaşamadım" diyen Solmaz, ters kelepçeyle gözaltına alındıktan sonra İlçe Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü söyledi. Solmaz, burada yaşananları, "Bu sırada polis, doktor odasına girdi ve ‘darp yoktur’ raporu alındı. Doktor, 'darp edildim' dememe rağmen 'darp yok' raporu verdi. Hastaneden çıkarıldığım zaman polisler tarafında ‘Sen çok konuşuyorsun’ denilerek, tekrar dövüldüm” şeklinde anlattı. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü söyleyen Solmaz, buradan da ilk olarak helikopterle Mardin Jandarma Komutanlığı'na, sonrasında zırhlı bir araçla Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü anlattı. 

'POSTAYLA KEMİKLERİ GÖNDERİRİZ' 

Solmaz, emniyette kendisine yöneltilen suçlamalara, "Özel bir turizm şirketinde muavin olarak çalışıyorum ve gezdiği her yerin fotoğraf ve videosunu çekiyorum" şeklinde yanıtladığını dile getirdi. Sorgu sırasında kendisine 2006 yılında yaşamını yitiren HPG'li ağabeyinin cenazesini alıp almadıklarına dair de soru yöneltildiğini aktaran Solmaz, “Cenazeyi almadık demem üzerine polisler, bana ‘Geçenlerde postayla oğlunun kemikleri gönderilen kadını duydun mu’ diye sordu. ‘Gördün mü kemiklerini nasıl gönderdik. Aynı şey her an size de yapılabilir’ şeklinde tehdit edildim" diye belirtti. 

ZİYNET EŞYALARI KAYBOLDU  

Solmaz, serbest bırakıldıktan sonra yine İlçe Devlet Hastanesi’ne gittiğini ve burada hem kendisi için hem de annesi için darp raporu aldığını ifade etti. Söz konusu polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Solmaz, öte yandan ev baskını sırasında bazı ziynet eşyalarının kayıp olduğunu iddia etti.

Kaynak: MA