Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) yönelik operasyonda 7 kişinin serbest bırakılmasının ardından, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 kişi de serbest bırakıldı.

Savcılık işlemlerinin ardından katıldıkları cenaze törenleri gerekçe gösterilerek "örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamaları tutuklama talebi ile Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, İbrahim Gerçek, Zeynep Gerçek, Yaren Tuncer, Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Birkan Polat, Nazlı Yöyler, Neslihan Duran, Azize Avşar, yaptıkları savunmaların ardından serbest bırakıldı.

Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, Ela Deniz Albayrak, Gamze Toprak, Emrah Topaloğlu, Ümmühan Özdemir, Özge Doğan ve Helin Yılmaz da ifade işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’nce serbest bırakılmıştı.

TÜMÜKLÜ: BİZ KAZANACAĞIZ

Siyasetçileri adliye önünde aileleri ve partililer alkışlar eşliğinde karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Hiç kimse bizi yoldaşlarımızın cenazesine katılmaktan alıkoyamaz. Faşizmin karşısında her yerde dövüşmeye devam edeceğiz. Bu mücadele büyüyor ve büyümeye devam edecek. Biz kazanacağız" dedi.