Gazeteci Zeynep Kuray'ın açlık grevlerine dikkat çekmek için yapılan eylemi takip ederken, Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tunççelik'in ise Bakırköy Cezaevi önündeki Barış Anneleri'nin eylemini izlerken gözaltına alındıkları belirtildi. Medyascope muhabiri, gazeteci Canan Coşkun da 2015 yılındaki bir haberi nedeniyle yargılandığı davada kesinleşen tazminat cezasına ilişkin tebligatın ulaşmamasından dolayı hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı. Coşkun emniyetin ardından sevk edildiği adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Sirkeci’de, açlık grevlerinde dikkat çekmek için insan zinciri oluşturanlara polis polis müdahale etti. Müdahalede gazeteci Zeynep Kuray’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Dayanışma Ağı'nın Twitter'dan duyurduğu bilgiye göre, Zeynep Kuray, Mısır Çarşısı'ndaki eylemi takip ederken, İrfan Tunççelik ise Bakırköy Cezaevi önündeki eylemi takip ederken gözaltına alındı. Zeynep Kuray'ın en geç pazartesi günü savcılığa çıkarılacağı belirtiliyor.

2015 YILINDAKİ HABER NEDENİYLE GÖZALTI
Taksim Balo Sokak'ta polis kontrolü sırasında gözaltına alınan Canan Coşkun, Taksim Polis Merkezi'ne sevk edildi. Gazeteci Çiçek Tahaoğlu, Coşkun'un bu gece gözaltında kalacağını, moralinin iyi olduğunu aktardı. 

Coşkun'un 2015 yılında Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve "Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde iktidara yakın bir tutum benimseyen Yargıda Birlik Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı hâkim ve savcıların Emlak Konut’un Başakşehir’de yaptığı lüks konut satışlarından indirimli şekilde yararlandığı" iddiasını içeren haberi nedeniyle "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla kesinleşen tazminat cezasının infazı için gözaltına alındığı ifade edildi. 

T24'e bilgi veren Coşkun'un avukatı Abbas Yalçın, Coşkun'un haber nedeniyle 12.600 TL para cezasının kesinleştiğini ancak cezaya ilişkin ellerine bir tebligat ulaşmadığını söyledi. İnfaz savcılığının kesinleştirme yaparak yakalama kararı çıkardığını ifade eden Yalçın, Coşkun'un yarın 11:00'de adliyeye sevk edileceğini belirtti. 

Bağımsız Gazetecilik Platformu P24, Canan Coşkun’un gözaltına alınmasını Twitter’da paylaştığı "2015'teki bir soruşturmada ifade eksikliği nedeniyle 2019'da bir Cuma gecesi gözaltı gözdağı değilse nedir?” mesajıyla kınadı.

DİSK BASIN-İŞ GÖZALTILARI KINADI
DİSK Basın-İş aynı gün içinde gözaltına alınan gazetecilerle ilgili bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi. "Bir günde 3 gazeteci gözaltına alındı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, televizyon programı çıkışında evine giderken saldırıya uğradı. Bu yaşananlar bütünüyle hukuksuzluk halidir. Tüm bu yaşananların yanı sıra sadece geçtiğimiz ay 6 gazeteci tutuklandı. Biz gazeteciler baskılara rağmen ne yazmaktan ne de eleştirmekten vazgeçmeyecek hakikat arayışımızı sürdüreceğiz."