Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde polisler tarafından öldürülen 17 yaşındaki Hasan Nerse’nin ölümüne ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Olay anını anlatan görgü tanıkları “Ambulans arandı ancak gelmedi, ellerinde silah yoktu” dedi

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde üç gün önce polisler, durdurmak istedikleri bir araçtan inip kaçmaya başlayan dört kişinin üzerine ateş açtı, açılan ateş sonucu 17 yaşındaki Hasan Nere yaşamını yitirdi.

Zeynep Yüncüler’in BirGün’deki haberine göre, ismini vermek istemeyen ve olayın ilk görgü tanığı  olay anını şöyle anlattı: “Özel Hareket ve Çevik Kuvvet polisleri Nusaybin Caddesi üzerinde duruyordu. Bir araç yola çıkacakken zırhlı araçları gördü, panikleyerek önce yanından geçtiği kaldırıma çarptı, sonra kontrolü kaybederek Nusaybin Caddesi üzerinde orta kaldırıma çarptı. Aracı çalıştırmak istediler ancak araç çalışmayınca inip kaçmak istediler. İndiklerinde gördük, hiç birinin elinde silah yoktu.

YERDEYDİ, KELEPÇELİYDİLER

Polisler zırhlı araçlardan inip ateş ettiler, Hasan Nerse yere yığıldı sonra ayağa kalkıp kaçmak istedi ama yere düştü. Polisler yetişip yakaladılar. Hasan ellerini havaya kaldırdı. Hasan’ın elleri arkadan kelepçeyle bağlandı. Hasan, yarım saatten fazla yerde kaldı. Ambulans arandı ancak gelmedi. Yaşayıp yaşamadığını göremiyorduk. Ambulans geldiğinde görevliler hemen inmediler. Sonra polisler Hasan’ı ambulansın içine attılar”

İLK MÜDAHALE YAPILMADI

Olay esnasında balkonda oturduğunu ve tüm yaşananları gördüğünü söyleyen, görgü tanığı da, “Hasan’ı yerdeyken tekmeliyorlardı, sonra geri çekildiler. Yerde Hasan’ın inleme sesleri geliyordu” dedi.

SAYISIZ MERMİ ÇIKTI

İnsan Hakları Derneği Şırnak şubesi olay yerinde inceleme ve araştırmalarda bulundu. Olay yerinde bulunan ev, işyeri ve binalarda sayısız mermi izine rastlandıklarını belirten İHD Şırnak Başkanı Emirhan Uysal, yerde M.K.E boş kovanların da bulunduğunu belirtti.

Olayla ilgili rapor ise henüz tamamlanmadı. (BirGün)