Gölbaşı Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, Ankara’daki saldırılarda 42 kişinin öldüğünü duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş yaptığı açıklamada, “Netleşmeden bu rakamları söylemek doğru olmaz ama onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Yüzlerce kişinin de yaralandığını biliyoruz” dedi.

Daha önce yapılan açıklamalarda Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırı sonucu 17 polisin hayatı kaybettiği duyurulmuştu.

AA sabah yaptığı açıklamada dün geceden bu yana sivil ve polis 90 kişinin yaşamını yitirdiğini bin 1154 kişinin de yaralandığını belirtti.

SIKORSKY DÜŞÜRÜLDÜ

Ankara'da kalkışma girişiminde bulunanların elinde bulunan bir Sikorsky helikopter de F-16'lar tarafından düşürüldü.

Ankara’da kalkışma girişiminde bulunanların elinde bulunan bir Sikorsky helikopter de F-16’lar tarafından düşürüldüğü belirtildi.

Ankara Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT kampüsünün, sivillerin tahliye edilmesinin ardından bombalanması sonucu iki personelin hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul’da Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne saat 02.30’a kadar altı sivilin cesedi ve çok sayıda yaralının getirildiği belirtilirken, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gece yarısından bu yana 8 ölü, 90 yaralı getirildi.

GENERALLER GÖZALTINDA

29 albay, 5 general İçişleri Bakanı'nca görevden alındı. Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan 1374 TSK mensubu gözaltına alındı.

Hatay'daki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün,  Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar gözaltına alındı. FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili İzmir'de sürdürülen operasyonda Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen de bulunuyor.
Operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.