Sanatçı Gökhan Özoğuz, çevrimiçi müzik festivali Milyonfest Online'da, üniversite rektörlüğüne AKP'li Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine selam gönderdi. Özoğuz, Ruhi Su'nun 'Ellerinde Pankartlar' şarkısını söyleyerek ''Boğaziçili arkadaşlar sizi seviyoruz'' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Dayanışma isimli sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, "Gökhan Özoğuz, Milyonfest'in online festivalinde Boğaziçi öğrencilerinin direnişini selamlamış. Biz de kendisine en içten dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Emeğimizle, kararlılığımızla, enstrümanlarımızla kazanacağız" denildi.

ELLERİNDE PANKARTLAR: KANLI PAZAR'IN ŞARKISI

Ruhi Su'nun gençlik mücadelesi ile özdeşleşen "Ellerinde Pankartlar" şarkısı 16 Şubat 1969’da gerçekleşen ve tarihe "Kanlı Pazar" olarak geçen faşist saldırıyı anlatır.

ABD'nin 6. Filo'sunu protesto etmek için 76 gençlik örgütü ve işçi örgütleri İstanbul'da, Taksim Meydanı'nda 16 Şubat 1969’da miting kararı alır. Ancak bu mitinge saldırı için çoktan düğmeye basılmıştır 14 Şubat'ta cuma namazının ardından Komünizmle Mücadele Derneği ve Milli Türk Talebe Birliği'nin önayak olduğu Bayrağa Saygı Mitingi yapılır ve kitle pazar günü yapılacak bu antiemperyalist mitinge saldırıya çağrılır.

16 Şubat'ta Beyazıt Meydanı'nda toplananlar, ellerinde antiemperyalist sloganların yer aldığı pankartlarla Taksim'e yürür. Saldırgan grup ellerinde taş ve sopalarla konumlanmıştır. Polisin gençleri Taksim'e dar bir koridorla alması ve saldırganlara göz yumması ile çok sayıda kişinin yaralandığı, iki gencin bıçaklanarak öldürüldüğü saldırı tarihe "Kanlı Pazar" olarak geçer.

Kaynak: Evrensel