Başakşehir’de otobüsten indirildikten sonra kaçırılan Gökhan Güneş’ten halen bir haber alınmış değil. Güneş’in ablası Gülhayat Toraman, kaçırılma görüntüsünü kendileriyle paylaşan kişiye soruşturma açıldığını iddia ederek, dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul İkitelli'den çalıştığı Başakşehir'deki şantiyeye gitmek üzere önceki gün 12.20 sularında 79 FY hattına binen Gökhan Güneş, Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında otobüsten indiğinde etrafını saran 4-5 kişi tarafından kaçırıldı. Güneş’in ailesi kendi imkanlarıyla Gökhan’ın kaçırıldığına dair görüntülere ulaşarak, kamuoyuyla paylaştı. Görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Güneş’in bulunması için toplumsal kamuoyu oluşurken, Güneş’ten halen bir haber alınmış değil.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Gökhan Güneş’in ablası Gülhayat Toraman açıklamalarda bulundu.

‘POLİSLER TARAFINDAN KAÇIRILDI’

Polisler tarafından kardeşinin kaçırıldığını iddia eden Toraman, nedenini ise “Daha önce arabamıza takip cihazı takıldı. Evimizin önündeki elektrik direğine kamera asıldı. Kardeşim daha önce de kaçırılmak istendi. Daha önce kaçırılma girişimini ise kardeşim bizlere üzülmemiz için söylememişti. Dün akşam kardeşimin arkadaşlarından bunu öğrendik. Bu yüzden kaçırıldığını düşünüyoruz” diye açıkladı.

'POLİSLER OYALIYOR'

Kardeşinin otobüsteyken nişanlısıyla telefonda görüştüğünü ve otobüsten indikten sonra bir daha telefonuna ulaşılmadığını kaydeden Toraman, “Otobüsteyken nişanlısıyla konuşuyor. Yaklaşık 3 dakika süren görüşmeden sonra kendisine bir daha ulaşamadık” diyerek kardeşinin zorla kaçırıldığını söyledi.

 “İlk gün kayıp başvurusunda bulunduk” diyen Toraman, Güneş’i bulma arayışlarını şu şekilde aktardı: “Kaçırıldığını günün ardından polis karakollarına gittik. Ama herhangi bir bilgi verilmedi. Ardından mobese kameralarının incelenmesi için talepte bulunduk. ‘İlgilenen memur şu an burada yok. İlgili arkadaş akşam 20.00’de iş başı yapacaklarmış denildi’ bizlere. Akşam 20.00’de gittiğimizde bize ise ‘ilgili kişinin sabah 08.00’de gelinecek’ denildi. Fakat 08.00’de gittiğimizde yine ilgilenmediler.”

GÖRÜNTÜYÜ VERENE SORUŞTURMA

Aile olarak kendi imkanlarıyla kaçırılma görüntülerine ulaştıklarını aktaran Toraman, “Dün kamera görüntüsünün aldığımız kişiye soruşturma açıldığını öğrendik. Kardeşimi bulmak için bize yardımcı olan kişiye soruşturma açmak yerine kardeşimi bulsunlar. Kardeşimi bize vermek zorundalar. Bu nedenle polislerden şüpheleniyoruz. Emniyet olayı değil görüntüyü aldığımız kişiyi soruşturuyor. Verdiğimiz görüntü CD’yi izlemek yerine görüntüyü verene soruşturma açıyorlar. Gökhan Güneş sizin elinizde, kardeşimi bırakmak zorundasınız” diye tepki gösterdi.

“Sessiz kalmak zulme ortak olmaktır. Kardeşimin bulunmasına yardımcı olalım. Susmayalım, sustukça sıra bizlere de gelecek” diyerek, kardeşi için kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu.