Ankara Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kadınlara evlerde erkeklerin “her şeylerini topladıkları” için teşekkür etti.

ankarahaber.com’a göre, Gökçek şöyle konuştu:

“Sizler burada eğleneceksiniz. Fazla konuşmak istemiyorum. Özellikle evlerde bizlerin her şeyini siz bayanlar topluyorsunuz. Onun için sizlere gerçekten çok şey borçluyuz. Allah sizlerden razı olsun”.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “hanım lokalleri” adlı kadınlara yönelik hizmetlerinden de bahsetti:

“Büyükşehir Belediyesi olarak hanımların sıkıntılarını gidermek, streslerini atmalarını sağlamak için bol bol hanım lokalleri açtık. 18 tane hanım lokalimiz var. Bu hanım lokallerimize yüz binlerce hanım geliyor ve buralardan  yararlanıyorlar. İçinizde yararlanmayan varsa tavsiye ediyorum. Çünkü gelen kişilerden bir çoğu burada stres attığını ve evdeki aile hayatının müspet anlamda değiştiğini söylüyor.”

Nevin Gökçek de “Bunu bir güne sığdırmak ve bir gün içinde buna çözüm üretmek mümkün değildir. Biz 364 gün unutulup sadece bir gün hatırlananlardan olmak istemiyoruz. Onun için biz devamlı iç içe gönül gönüle el ele problemleri çözmek için varız” diye konuştu. (Bianet)